Százmilliós bevételnövekedés a miskolci szálláshelyeken

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 12. 17:42

Több mint 35 százalékkal, 104,9 millió forinttal nőtt Miskolcon idén júliusban a kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó szállásdíjbevétele tavaly júliushoz képest. Ebből 94,7 millió forint a belföldi vendégektől származott – közölte a város TDM-szervezete.

Miskolcon júliusban a vendégéjszakák száma 6 százalékkal nőtt, és így összesen 48 816 vendégéjszaka realizálódott. A külföldi vendégéjszakák száma 11 százalékos, a belföldi 5 százalékos emelkedést mutatott. A vendégek száma 13,9 százalékkal nőtt, összesen 20 537 szállóvendég érkezett a városba. Különösen figyelemre méltó, hogy a belföldiektől származó bevételnövekedés meghaladta a 40 százalékot tavaly júliushoz képest.

Miskolc legújabb szálláshelye, az Avalon Resort & Spa


A január–júliusi időszakot figyelembe véve, 2010-hez hasonlítva, hat év alatt a kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó szállásdíjbevétele 84 százalékkal nőtt, a külföldi bruttó szállásdíjbevétel pedig 94 százalékos bővülést mutat, ami a miskolci TDM-szervezet értékelése szerint jól reprezentálja az elmúlt évek önkormányzati és vállalkozói turisztikai fejlesztéseinek eredményességét.