Százmilliós SZÉP-kártya-forgalom az Ensana hévízi szállodáiban

Forrás: turizmus.com

 2019. október 29. 09:23

XXI. századi felszereltséget és dizájnt kap az Ensana gyógyszállodalánc két hévízi szállodája – erről is beszélt Nagy Rita, az Ensana Thermal Hévíz és az Ensana Thermal Aqua igazgatója a Trend Fm rádió műsorában.

Nagy Rita

Fotó: Ensana

A két, immár több mint három évtizedes múltra visszatekintő szálloda nemcsak nevében és koncepciójában újul meg, maguk az épületek is felújítás alatt, illetve előtt állnak.

A sort a Hotel Aqua kezdte, ahol két szállodai emeletet és a lobbit már átadták, jelenleg zajlik egy százfős télikert építése, majd november 11-én indul két másik szállodai emelet teljes körű megújítása.

A szobák alapvető változások esnek át, XXI. századi felszereltséget és dizájnt kapnak.

Az igazgatónő arról is beszélt, hogy a SZÉP-kártyás forgalom tekintetében idén látták a legdinamikusabb fejlődést: az év első nyolc hónapjában mindkét házban 70 százalékos volt a bővülés, aminek köszönhetően a SZÉP-kártyás forgalom náluk is elérte a százmilliós nagyságrendet.

A SZÉP-kártyával fizető vendégek jellemzően két-három éjszakás tartózkodásra érkeznek, elsősorban wellness-szolgáltatásokat vesznek igénybe, de kezd bővülni a kártya gyógyászati célú felhasználása is.

Sok vendég rájött ugyanis arra, hogy míg az egészségbiztosító által finanszírozott helyeken hosszas várakozás után lehet csak megkapni a gyógyvizes kezeléseket, addig náluk azonnal hozzá lehet jutni ezekhez a szolgáltatásokhoz.

Az Ensana Thermal Aqua Hévízen

Fotó: ensanahotels.com

A szállodákba belföldről, Németországból és Oroszországból érkezik a legtöbb vendég. Míg azonban Oroszországból már nem nagyon várható a mainál magasabb vendégszám, addig más szovjet utódállamok, pl. Kazahsztán ígéretesen bővülő piacnak tűnnek. Dinamikusan fejlődik az izraeli piac is, itthon és a környező országok piacán pedig a rövid gyógykezelések hozhatnak bővülést.

A gyakran váll- és hátfájdalmakkal küszködő, ugyanakkor kevés idővel rendelkező negyvenes korosztály számára épp most dolgoz ki a cég egy olyan kúrakoncepciót, amellyel már három-négy nap alatt látványos eredményeket lehet elérni, az új termék bevezetése januárban várható.

Az interjú teljes szövegének meghallgatásához kattintson a nyílra!

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsorvezető: Érczfalvi András, a Trend FM Monitor Délután műsorvezetője.
A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).