Százszobás szálloda épül Zalaegerszeg belvárosában

Forrás: turizmus.com

 2023. január 03. 12:10

A konferenciateremmel, borbemutató központtal, szaunavilággal tervezett hotelt a kistérség vezető idegenforgalmi központjaként szeretné megvalósítani a helyi önkormányzat.

Egy százszobás, négycsillagos üzleti és konferenciaszálló tervezése indulhat meg Zalaegerszegen, miután kihirdették a közbeszerzés nyertesét. Az ALFATERV-2000 Építőipari, Tervező és Fővállalkozó Kft. a megyeszékhely belvárosában készíti elő a beruházást – értesült a magyarepitok.hu.

A mintegy 9-10 ezer négyzetméternyi hasznos nettó alapterülettel bíró épület vezérszintjét a konferenciatér, a lobbi, az étterem és a wellness határozzák meg. Emellett egy terep alatti szint és előreláthatóan három épületszint is tervezendő. Akárcsak a létesítmény rendeltetésszerű használhatóságához szükséges parkoló és közlekedési csomópontok.

A közbeszerzés szerint a komplexum a kistérség vezető idegenforgalmi központja lenne.

Négycsillagos üzleti és konferenciaszállodát terveznek Zalaegerszeg központjába

Fotó: 123rf.com

Az önkormányzat a szálloda üzemeltetését hazai szállodalánchoz tartozó üzemeltetésben kívánja ellátni egy nemzetközi márka (franchise brand) ernyője alatt.

A szálloda tervezett főbb szolgáltatási egységei között étteremterasz, kávézó/pékség, bor- és gasztronómiai bemutatóközpont, konferenciatermek és szaunavilág is szerepelnek.