Széll Tamás remekei a Sirhán

Forrás: turizmus.com

 2018. február 07. 17:48

Közös menüvel mutatkoztak be a visegrádi országok (V4) Budapesten a Sirha Budapest 2018 nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Magyarország soros V4-elnöksége tiszteletére közös V4 standdal vesz részt a szakkiállításon.

A V4 menüt a Magyar Bocuse d'Or Akadémia és a meghívott szlovák, cseh és lengyel séfek állították össze a tagországok jellegzetes alapanyagait tartalmazó, hagyományos és modern felfogásban elkészített ételekből.

Szlovákia hideg étele szarvasborjú-terrine juhtúróropogóssal, homoktövisgyöngyökkel és diópestóval, salátával, Magyarország levese pedig egy gulyásleves újragondolva, gremolata fűszerkeverékkel.

Találkozó a Sirhán

Fotó: MTI

Csehország főétele omlós sertéssült sörös pecsenyelével, káposztavariációkkal és knédlivel, Lengyelország főétele pedig kacsahús csicsókacsipsszel, zellergyökérpürével, füstölt túrógombóccal, fondant burgonyával és lóbabbal. A menüt Magyarország desszertje, egy újragondolt somlói galuska zárja.

A magyar fogásokat Széll Tamás és Szulló Szabina, a Stand25 Bisztró séfjei álmodták meg. A fogásokhoz Szik Mátyás örökös magyar bajnok sommelier ajánl magyar borokat.

Az MTÜ meghirdette a V4 Menük Hetét, amelynek keretében a most bemutatott fogásokat a kezdeményezéshez csatlakozó éttermekben bárki megkóstolhatja február 12. és 18. között.