Széll Tamás és Szulló Szabina a TOP 50-ben

Forrás: turizmus.com

 2018. február 20. 16:37

A 2016-os Bocuse d’Or európai döntőjének győzelme után 2017-ben is gasztrotörténelmet írtak. A séfházaspár ars poeticája: „A gasztronómiában egy konyha személyisége alapkövetelmény.”

Széll Tamás és Szulló Szabina

Fotó: Dombóvári Judit

Széll Tamás, aki 2013-ban első magyarként jutott ki a Bocuse d’Or világdöntőjére, és 2016-ban megnyerte a verseny Budapesten tartott európai döntőjét, 2017 januárjában a lyoni világdöntőt negyedik helyezéssel és a legjobb hústálnak járó különdíjjal zárta. Szulló Szabinával, a magyar csapat meghatározó irányítójával, akivel a Michelin-csillagos Onyx étterem konyháját is vezették, a magánéletben szintén egy párt alkotnak.

A séfházaspár szakmai élete a Bocuse d’Or döntőjét követően sokak számára váratlan fordulatot vett. Bejelentették, hogy távoznak a belvárosi luxusétteremből, és egy jóval lazább stílusú helyet nyitnak a Hold utcai gasztropiacon. A 2017 februárjában debütált Stand25 éttermet óriási ováció fogadta, sőt, a Lyon után „sztárséffé” avanzsált Tamás főztje iránti érdeklődés azóta sem csökkent. A páros itt is a tőle megszokott igényességgel dolgozik, ugyanazt a figyelmet szentelik az ételeknek az alapanyag-választás és a technológia terén is, mint korábban, bár kétségkívül egyszerűbb fogásokat készítenek. Az általuk „nulladik üzletnek” nevezett Stand 25 – várakozásaikat is meghaladó – népszerűsége okán időközben egy nagyobb kapacitású háttérkonyhát is ki kellett alakítaniuk. Ezzel együtt fél éven belül háromszorosára növelték a személyzet számát, s olyan kollégákkal tudták körülvenni magukat, akikkel már nagyon régóta együtt dolgoznak, és fél szavakból is értik egymást.

A Stand 25 tulajdonosaiként nem titkolják, hogy a 2018 márciusában megjelenő Michelin-kalauztól Bib Gourmand minősítést remélnek…

 

 

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Széll Tamásról és Szulló Szabináról a nevükre kattintva, az Arcok rovatunkban tudhat meg többet.

Kapcsolódó cikkek