Széll Tamás nyerte a Bocuse d'Or hazai döntőjét

Forrás: turizmus.com

 2016. február 18. 20:35

Telt házat vonzott a Bocuse d'Or magyarországi döntője február 18-án, a Hungexpo területén, a FeHoVa kiállítás alatt felállított arénába.

A versenyt a Széll Tamás és Szabó Kevin alkotta csapat nyerte, második helyen Molnár Gábor tavalyi commis-ja, Pohner Ádám és Jándi Lőrinc végeztek, harmadik pedig Volenter István és Sándor Lőrinc lett.

 

A megmérettetésen számos különdíj is gazdára talált. A legjobb commis Pozsó Bence lett, második helyezett Szabó Kevin, harmadik Szegedi Réka lett, a legjobb csapatmunkát pedig Széll Tamás és Szabó Kevin végezték. A haltányérok esetén Pohner Ádám mind kinézetben, mind ízben a legjobbnak bizonyult, a hústálaknál a legszebbet Széll Tamás, a legjobbat Szabó László készítette.

 

 

Kérdésünkre a verseny után Széll Tamás elmondta: második alkalommal már könnyebb lesz a felkészülés a Bocuse d'Or európai döntőjére, rutinnal nem csak ő, hanem a csapat trénere, Vomberg Frigyes is rendelkezik. Mindenesetre kemény hetek állnak előttük, és magasra teszik a mércét.

 

A versenyről szólva a zsűriben helyet foglaló Rasmus Kofoed korábbi Bocuse-győztes szerint fantasztikus volt látni a lelkes közönséget, és kiváló főpróba volt ez a májusi megmérettetés előtt.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke pedig a szakma ünnepének nevezte a versenyt, és rámutatott: májusban is magyar alapanyagok és magyar borok lesznek az európai döntő szereplői.

 

Fotók: MTI