Személyre szabott újranyitási akciótervvel segíti a szállodákat az Everguest

Forrás: turizmus.com

 2021. február 16. 10:00

2020 egy tragikus év volt. A vendégektől hemzsegő szállodákat és éttermeket felváltották a megüresedett szobák és asztalok. A vendéglátóhelyek ajtajai bezárultak, az országok lezártak, a turisták otthon maradtak.

Az Everguest most egy egyedi ajánlattal és akciótervvel segíti a bajba jutott vendéglátó egységeket, akiknek mindez most nem kerül semmibe.

Az újranyitás időpontja lassan közeledik, de a szállodák és éttermek most még időben felkészülhetnek az újranyitásra, hogy ne akkor kelljen majd kapkodniuk. Tavaly nyáron megtapasztalhattuk, hogy a vendégek, amint lehet, újra utaznak, így azt javasoljuk a szállodáknak, hogy használják ki az újranyitásig hátralévő időszakot, készüljenek fel előre. Így akár a versenytársakkal szemben is komoly előnyre tehetnek szert – hangsúlyozta Belán Miklós, az Everguest ügyvezetője.

Érdemes végiggondolni, hogy tudjuk-e, mire figyeljünk majd az újranyitáskor. Mitől lesznek elégedettek a vendégeink, illetve milyen árazási politikát kövessünk, hogy a lehető legmagasabb bevételt érjük el, vagy milyen marketingkampányokkal hívhatjuk fel magunkra leginkább a figyelmet.

Az Everguest most segít lefektetni az újranyitás alapjait. Komplett RESTART csomagjuk keretében reputációs, revenue és marketingaudittal, valamint egy újranyitási akciótervvel segítik a szállodákat. Ráadásul ez a legkisebb szálláshelytől a legnagyobb hotelig most nem kerül senkinek semmibe, ugyanis azzal szeretnék megkönnyíteni a szállodák újraindulását, hogy az akciótervért csak az újranyitás után 90 nappal kell fizetni.

Bővebb információért kattintson IDE!

 

(X)