Szent Márta Érdemrendet kapott Gombás András

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 27. 13:49

A vendéglőjének otthont adó XVIII. kerület egyik civil szervezete díjazta a vendéglőst.

A Főváros egyik legrégebbi civil szervezete, a 107 éves múlttal rendelkező Pestszentlőrinci Kaszinó Egyesület hagyományteremtő céllal megalapította a Szent Márta érdemrendet, amellyel mostantól díjazni kívánja a XVIII. kerületi vendéglátásban tevékenykedő vállalkozókat, akik több évtizede szolgálják a kerület lakosságát - tájékoztatta lapunkat a szervezet.

A Szent Márta érdemrend egy életmű díj. Miért éppen Szent Márta? Ő volt az, aki - míg az emberek Jézust hallgatták -, dolgozott, felszolgálta az ételeket, megvendégelte a hallgatóságot. Így lett ő a szolgálók, háziasszonyok, szakácsok, pincérek, vendéglátósok védőszentje.

Az első alkalommal a közelmúltban átadott díjat a nagy hagyományokra visszatekintő Gombás Étterem tulajdonosa, Gombás András kapta.

Gombás András a díjjal

Fotó: Pestszentlőrinci Kaszinó Egyesület

A kerületben alig akad valaki, aki Gombás Andrást vagy éttermét ne ismerné. Az elmúlt közel 30 év alatt nagyon sokan éttermében tartották a családi eseményeiket, esküvőt, keresztelőt, születésnapot, halotti tort. Gondos házigazdája a BKIK kerületi rendezvényeinek, céges rendezvényeknek.

Éttermében sok tanuló ismerte meg a szakma alapjait, finomságait, a szakmai alázatot. Nyitott és üzemeltetett éttermet Németországban is, mellyel öregbítette a magyar gasztronómia hírnevét.

Mindig fontos volt számára az igényesség, nagy tisztelője a Gundel családnak, akikhez szakmai barátság is köti. Nem véletlen, hogy idén is több szervezet (BKIK, VOSZ, MUISZ) jelölte a szakmai életútja elismeréseként Gundel Károly-díjra.