SZÉP-kártya: már csak két nap maradt

Forrás: MTI

 2014. május 29. 14:13

A Széchenyi Pihenőkártyákra (SZÉP-kártya) 2012-ben utalt összegeket legkésőbb idén május 31-ig lehet elkölteni.

A felhasználatlan összeget a határidő lejárta után a kibocsátó bankok visszautalják a munkáltatóknak, vagyis az elveszik a kártyabirtokosok számára.

A Nemzetgazdasági Minisztérium május elején azt közölte, hogy a 2012-es feltöltésekből még 2,7 milliárd forintnyi elköltetlen juttatás áll a kártyákon.
A kártyakibocsátók május elejei tájékoztatása szerint az OTP SZÉP-kártyákra 2012-ben feltöltött 53 milliárd forintnyi juttatás mintegy 97 százalékát költötték el a kártyabirtokosok. Az MKB SZÉP-kártyákra 2012-ben 10,3 milliárd forintot utaltak át a munkáltatók, ebből a május elsejei hosszú hétvége után 391 millió nem volt még elköltve, a feltöltött összeg 3,8 százaléka. A K&H SZÉP-kártyákon a május végén lejáró egyenleg 280 millió forint volt.

 

 

 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében ismételten felhívja a szállodák figyelmét arra, hogy a SZÉP kártyákra 2012-ben feltöltött összegek elköltésének határideje 2014. május 31.-én lejár, ezért a számlák kiegyenlítésekor minden esetben győződjenek meg a felhasználhatóság utolsó napjáról.

Ezen összegek felhasználása a legkésőbb 2014. május 31-én történő fizetéssel lehetséges, ezért a még 2014. május 31-ét is érintő szállodai tartózkodást legkésőbb aznap szükséges kifizetni.

Tekintettel arra, hogy május 31. szombati napra esik és a vendég tartózkodása ezen túlra is átnyúlhat, ezért javasoljuk a szállodáknak, hogy már érkezéskor tisztázzák a vendéggel a SZÉP kártyás fizetés kondícióit és hívják fel a figyelmet a szombati előrefizetésre.