SZÉP-kártyával lendítene belföldi turizmusán Horvátország

Forrás: turizmus.com

 2016. május 31. 20:08

Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos meghívására hivatalos látogatásra érkezett hazánkba a horvát turisztikai miniszter május 31-én. Anton Klimant és magas rangú delegációját a kormánybiztos fogadta Tihanyban.

A találkozón áttekintették a kétoldalú turisztikai kapcsolatokat és a horvát fél kérésének megfelelően tájékoztatást adtak a Széchenyi Pihenőkártya rendszerének működéséről, tapasztalatairól. A Horvát Turisztikai Minisztérium egy hasonló béren kívüli juttatási forma bevezetését tervezi, melytől belföldi turisztikai piacának a magyarországihoz hasonló fellendülését reméli.

 

A megbeszélésen Anton Kliman miniszter és Bienerth Gusztáv kormánybiztos a két ország turizmusának aktuális kérdéseit vitatta meg. A Széchenyi Pihenőkártya évek óta tartó töretlen sikere, a belföldi turizmusra gyakorolt elvitathatatlan élénkítő hatása az elmúlt évek során több alkalommal felkeltette az európai, főként a szomszédos országok érdeklődését. Bienerth Gusztáv a hazai SZÉP-Kártya rendszert ismertetve kiemelte, hogy a Magyarországon 2011-ben bevezetett konstrukció más országok számára is jó példa lehet a belföldi turizmus élénkítésére, éppen ezért egy tájékoztató nap keretében örömmel osztotta meg a magyar tapasztalatokat a horvát delegációval.

A Magyar Turisztikai Ügynökség részéről Gyenizse Dorottya főosztályvezető a SZÉP-Kártya jogi hátterét, és az ahhoz kapcsolódó kormányzati feladatokat ismertette. A rendszer működtetésének tapasztalatait a kártyakibocsátók szemszögéből Hargitainé Várhegyi Teréz, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, az elfogadóhelyek részéről pedig Kőnig Erika, a Danubius Hotels értékesítési igazgatója mutatta be.

A horvát turisztikai minisztert itt tartózkodása alkalmával hivatalában fogadta Tósoki Imre, Tihany polgármestere is.

A SZÉP-Kártya népszerűsége 2016-ban is töretlen, a plasztikot közel 67 ezer helyen fogadják már el. Március végén közel 27 ezer munkáltató több mint 1,3 millió dolgozója részesült e juttatásban. Bevezetése óta a munkáltatók több mint 330 milliárd forintot töltöttek fel a kártyákra, a munkáltatók költéseikkel eddig összesen 284 milliárd forinttal élénkítették a belföldi turisztikai keresletet. A SZÉP Kártya felhasználás révén idén már 17 milliárd forint áramlott a gazdaságba.