Szeptember 30-ig lehet nevezni az idei OKÉS versenyre

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 26. 18:21

Régi magyar receptekkel lehet nevezni az idei versenyre, olyan tradicionális (például tájegységi) ételekkel, amelyek a mai, modern közétkeztetésben nemcsak megállják a helyüket, hanem méltóak a megőrzésre.

Némedi József, az egyik szervező, az Étrend egyesület vezetője elmondta, azt várják, hogy a jelentkezők saját családjuk receptes könyvéből igyekeznek megmenteni a gasztronómiai értékeket.
Az Étrend mellett a KÖZSZÖV, az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége a partnere a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (NÉBIH) a szervezésben és a pályázat lebonyolításában.

Az idén már ötödik alkalommal meghirdetett Országos Közétkeztetési Szakácsverseny célja hagyományos ízek megőrzése mellett az ételek modernizálása, a mai kor követelményeihez igazítása. A versenyben 2 fős csapatok (1 fő szakács, és 1 fő segítő) vehetnek részt, de cégenként több csapat is nevezhet a 3 fogásos, felnőtteknek szánt menükkel: előétel vagy leves (hideg vagy meleg), főétel és desszert. Az ételsor elkészítéséhez a felhasznált alapanyagok beszerzési értéke nem haladhatja meg a nettó 420 Ft-ot.
A versenyre szeptember 30-ig lehet jelentkezni a NÉBIH honlapján: (etbi@nebih.gov.hu címre).