Szeptemberben megnyithat a Cortile Budapest Hotel

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2019. július 29. 11:25

Budapest új, 36 szobás boutique szállodája az ősztől többféle szobatípussal és zöld megoldásokkal várja a vendégeket a belvárosban, az Operától néhány percnyi távolságra.

„A pontos nyitást az engedélyezések befolyásolhatják, de terveink szerint szállodánk – a Hotel Pest Kft. második egységeként – egyhetes soft opening után, szeptemberben megnyithatja kapuit” – nyilatkozta Erdős Gábor szállodaigazgató a turizmus.com-nak.

A két házat közös menedzsment irányítja majd, a felső- és középvezetői pozíciókat egyaránt a Casati Budapest Hotel szakemberei fogják betölteni. Nem csak a csapat közös, a vendégkezelésben is alkalmazni fogják a Casatiban bevált egyéni megoldásokat.

A Cortile épülete madátávlatból, tetején az úszómedencével

Fotó: Cortile Budapest Hotel

A magas színvonalú, személyre szabott szolgáltatást kínáló szállodában a szobabelsőket a természet ihlette, a miliőt dizájnbútorok, élénk színek, meglepő megoldások teszik különlegessé. Az üvegfalú, nyitott fürdőszobák és az egész falat betöltő ablakok, erkélyek levegőssé teszik a hangszigetelt falakkal elválasztott szobákat.

Dizájnbútorok és üvegfalú, nyitott fürdőszoba teszi levegőssé a szobákat

Fotó: Cortile Budapest Hotel

A VI. kerületi Dessewffy utcában található felnőttbarát szállodában csak 14 éven felüli vendégeket fogadnak. Az épület legfelső szintjén egyedi budapesti panorámával büszkélkedő úszómedence és bár kapott helyen, a reggelizőt a földszinten alakították ki, jacuzzi várja a lazítani kívánó vendégeket. A Bazilika panorámáját kínáló tetőterasz 30-40 fős rendezvényhelyszínként is funkcionálhat.

A környezettudatosságra az építkezés során nagy hangsúlyt fektettek: a hűtést és a fűtést geotermikus hőszivattyú biztosítja, a meleg víz egy részét napkollektorokkal állítják elő.

A legfelső szinten kap helyet az egyedi panorámával büszkélkedő úszómedence

Fotó: Cortile Budapest Hotel

Irodájuk papírmentes, a recepción kerékpárkölcsönzésre, a 18 férőhelyes mélygarázsban elektromos autók töltésére lesz lehetőség.