Szerelemmel fűtött hotelszobák Valentin-napkor

Forrás: turizmus.com

 2017. február 14. 09:47

Mivel Valentin-nap idején a hazai szálláshelyeken is gyakoribb vendégek a romantikázni vágyó párok, erre az alkalomra minden 10. hazai vendéglátó speciális ajánlattal, menüvel készül.

A magyarok közel kétharmada szereti a Valentin-napot, és tízből nyolcan meg is ajándékozzák párjukat valamilyen formában, derült ki a Szallas.hu friss online kutatásából, amelyben összesen 906 vendég és 236 szállásadó vett részt.

A válaszadók leginkább apró ajándékkal kedveskednek párjuknak a szerelem ünnepén: míg a hölgyek általában a konyhában szorgoskodnak, hogy valamilyen extra ételt tálalhassanak ez alkalommal, az urak virággal és édességgel lepik meg kedvesüket. Bár az ajándék értékének nem tulajdonítunk nagy jelentőséget, az esti összebújásnak annál inkább – ismertette a részleteket Mészáros Judit, a Szallas.hu marketingmenedzsere.

Valentin-napi hotelszoba

Fotó: pinterest.com

A megkérdezettek több mint egyharmada ugyanakkor szükségtelen, mondvacsinált ünnepnek tartja a Valentin-nap intézményét, mondván, semmi közünk az amerikai szokáshoz. De nem csak a majmolás miatt lehet idegesítő a február 14-e, minden második válaszadó ugyanis azt tapasztalja, hogy ebben az időszakban olyanok is látványosan szerelmesek a Facebookon, akiknek a kapcsolatuk a valóságban nem éppen rózsás.

Valentin-nap idején a hazai szálláshelyeken is gyakoribb vendégek a romantikázni vágyó párok, erre az alkalomra minden 10. hazai vendéglátó speciális ajánlattal, menüvel készül. S ha már ott vannak a szerelmesek, olykor segítséget is kérnek. „Minden negyedik szállásadónak kellett már konspirálnia valamilyen romantikus meglepetéshez, melyek többnyire nagyon jól sikerülnek, de akad keserű ellenpélda is. Egy beszámoló szerint az apartmant kibérelő fiú a rózsaszirmok beszerzésében kért segítséget, mellyel egy különleges lánykérést akart megalapozni. Valami azonban rosszul sülhetett el, a lány 10 perc után elviharzott, a fiú pedig legközelebb 2 nap múlva jött csak ki a szobából összetörten, hogy kijelentkezzen" – mondta Mészáros Judit.

Ezek a leggyakoribb ajándék típusok Valentin-napon:

1. Extra étel elkészítése

2. Kisebb értékű ajándék, pl. könyv, virág

3. Szexi apróság, pl. fehérnemű

Kapcsolódó cikkek

Hullámlovasok a hotelpiacon

2016. november 22.