Szerkezetkész a CsabaPark rendezvénycsarnoka

 2014. március 20. 15:26

A CsabaPark kivitelezése március elejére meghaladta az 60%-os készültséget, ebből az alkalomból nyilvános sajtóbejáráson mutatták be a folyamatban lévő építkezést a média képviselőinek.

A szerkezetkész Rendezvénycsarnokban közel 80 érdeklődő nézte végig a látványos rendezvényt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a CsabaPark a Csabai kolbász készítésének hagyományait őrző, ápoló, gasztro-turisztikai rendezvényközpont lesz. A kolbász-imázs ápolásán túl a CsabaPark szórakozási, kirándulási és pihenési lehetőséget is biztosít majd az ide látogató belföldi és külföldi turistáknak egyaránt. A komplexum megfelelő infrastruktúrával ellátott helyszíne lesz fesztiváloknak, nagyrendezvényeknek, koncerteknek és sport rendezvényeknek.

2014 márciusára a CsabaPark kivitelezése túlhaladt a 60%-os készültségen. A Rendezvénycsarnokban megkezdődött az üzletsor padlójának hidegburkolattal történő kialakítása, illetve a homlokzati nyílászárókat építik be, ezzel egyidejűleg a két végfal oromfalát vakolják. A tető lezárása folyamatban van, április elején befejeződik a tetőfedés, a hőszigetelés pedig 60%-os készültségű. A belső elektromos vezetékeket, csomópontokat kiépítették, a lámpatesteket is felszerelték a kivitelezők.

A kolbászudvarban a belső aljzatbeton elkészült, a csempézés és a járólapok lerakása jelenleg folyamatban van. Az álmennyezet is kialakításra került, a nyílászárók beépítése pedig folyamatosan zajlik. Kiépítették a CsabakPark teljes járdarendszerét, jelenleg az utak szegélyezési munkálatait végzik. Az óriások konyhájánál a sétautak kialakítása zajlik, valamint a játékok gyártása is megkezdődött már. A beruházás összértéke bruttó 1.3 milliárd forint, amelyből az Európai Unió és Magyarország Kormánya által biztosított támogatás mértéke 97%.

„Békéscsaba városvezetése kiemelt hangsúlyt fektet értékeink védelmére, gondozására. Ennek az értékvédő stratégiának szellemében valósult meg több beruházás, projekt is, a következő állomás pedig ezen az úton haladva a CsabaPark. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Csabai kolbászt mindenki ismeri.

Hanó Miklós Békéscsaba alpolgármesterének igazi szívügye a CsabaPark projekt és a Csabai kolbász népszerűsítése. Beszédében azt hangsúlyozta, hogy a hosszú távú cél az élelmiszeripar fellendítése lehet, ehhez segíthet hozzá a CsabaPark is, mely bemutatja a jó alapanyagokból készült helyi finomságot, annak készítését. A kolbász-imázs ápolásán túl a CsabaPark szórakozási, kirándulási és pihenési lehetőséget is biztosítani fog az ide látogató belföldi és külföldi turistáknak egyaránt. Megfelelő infrastruktúrával ellátott helyszíne lesz fesztiváloknak, nagyrendezvényeknek, koncerteknek és sport rendezvényeknek. A CsabaPark előreláthatólag 2014 őszétől lesz látogatható.