Szezonnyitás kiállítással

Forrás: turizmus.com

 2017. május 26. 13:48

Nemcsak a gasztronómia, hanem a művészet iránt is elkötelezett a balatonfüredi Baricska Csárda. Ezt reprezentálva, Debreczeny Zoltán Príma-díjas festőművész kiállításával nyitották meg az idei nyári szezont, május 25-én.

Korábban történt

Martonosi Zsolt csárdagazda és a festőművész mellé társult a sajtótájékoztatón Kalló Zoltán Príma-díjas hegedűművész is, aki öt éve zenél a csárdában. A Baricska Csárda csárdagazdája elmondta, hogy sokéves ismeretség köti össze Debreczeny Zoltánnal, a veszprémi Chianti Étterem (a Baricska Csárda testvére) már többször adott otthont a művész képeinek. Az egész nyáron át tartó kiállítás témája a Balaton, a csárda környezete, ami az itt élőket inspirálja.

Kalló Zoltán cigányzenész és zenésztársai ebben az évben is hetente többször szórakoztatják a vendégeket, mert – amint a csárdagazda fogalmazott – „a marhahúsleves és a keleméri birkapörkölt mellé jár a cigányzene”.

A fotón balról jobbra:  Kalló Zoltán, Martonosi Zsolt, Debreczeny Zoltán


lhangzott még, hogy a Baricska Csárdát nagyon sokan keresik fel minden évben. A tulajdonosi koncepciónak megfelelően a gyakorta telt házas teraszon a vendéglátás sokkal inkább a komplex élményről szól, nem csupán a kiváló ételről.

„Hisszük, hogy a magyarországi gasztroforradalom nem a fine dining éttermek és csúcsborok kiváltsága – fogalmazott a Baricska Csárda tulajdonosa – vendégeink a kiváló alapanyagokból készült, korszerűen elkészített ételek mellett elvárják a környékbeli termelők máshol elérhetetlen borait, a kézműves söröket és a házi limonádékat is.” Mindez azonban csak a testet táplálja, az összhatás a hűs lugasunkkal árnyékolt, panorámás terasszal és a legmagasabb szintű cigányzenével lesz teljes.

 

Ezért is gondolják, hogy a környékbeli termelők bemutatása mellett a közöttük élő művészek megismertetése is a feladatuk. De nem öncélúan, hanem a csárda hangulatával harmonizálva, a teljesebb élmény érdekében.

A csárda vendégei egész nyáron át nyereményjátékban vehetnek részt a festőművész által felajánlott alkotásokért és a Baricska Csárda által felajánlott 6 palackos balatoni borválogatásért, valamint a 2 fős vacsorautalványért. A nyerteseket szeptember végén sorsolják ki. (A játékra jogosító szelvényt a számlával együtt kapják a vendégek, egy adott mértékű fogyasztás után, amit névvel, telefonszámmal ellátva dobhatnak a gyűjtőüvegbe.)