Szezonzáró SzÉSzT az Aquaworldben

Forrás: turizmus.com

 2015. november 04. 17:00

Nagy szakmai érdeklődéssel rendezték meg a Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozó (SzÉSzT) idei konferenciasorozatának utolsó, budapesti rendezvényét november 4-én az Aquaworld Resortban.

A hazai vállalkozások összefogásával, szervezésével és finanszírozásában megvalósuló szakmai fórumot már harmadik éve rendezik meg az ország négy régiójában, különböző időpontokban. A budapesti záró rendezvényre több mint kétszázan érkeztek, döntően a fővárosból.

A konferencia célja az, hogy a szállodák és éttermek vezetőinek közvetlenül, személyesen nyújtson szakmai információkat, tájékoztatást az aktuális gazdálkodási környezetről, az újdonságokról, a technikai és marketing lehetőségektől kezdve a tálalási trendekig. A résztvevők nemcsak ötleteket kaphatnak munkájuk színvonalának emeléséhez, hanem a tanácskozás előtt és a szünetekben is személyes kapcsolatokat köthetnek-ápolhatnak egymással és a kiállítókkal:Assist-Trend Kft.,Assur Kft., Miele Kft., Mirbest Kft.,Progast Kft. és a T-Mix 2003 Kft.

A rendezvény ezúttal is három szekcióban zajlott: management, housekeeping, és vendéglátás. Ez utóbbi iránt érdeklődők teljesen megtöltötték a termet. Előttük beszélt a gasztronómiai trendekről és az ennek szolgálatába állított Mirbest-választékról Korona Zoltán. Nagy sikert aratott a Bocuse d'Or versenyről készített film, amely bemutatta, hogyan készült fel a lyoni versenyre Széll Tamás és csapata. A Progast Kft. és a T-Mix szakembereinek segítségével barista képzést is kaphattak az érdeklődők.

A többi szekcióban az aktuális jogszabályváltozásokat ismertették a hallgatósággal, majd az Accent Hotel Management piaci újrapozícionálásáról hallgattak előadást.  A létesítményfejlesztés és a működési költségcsökkentés egyik eszközéről, az energetikai korszerűsítésről beszélt a Cothec szakembere. Szó volt még a szállodai higiénia mindig aktuális témájáról, valamint a mindennapi munkaszervezés egyszerűsítésének lehetőségéről.

A délutáni, plenáris ülésen a marketing taktikák kitörési pontjait ismertették, a módszert, amellyel telt házat lehet vonzani az éttermekbe-szállodákba.