Sziget - Ellie Goulding és a Kasabian is jön

Forrás: turizmus.com

 2015. április 02. 18:17

Ellie Goulding, a Kasabian, Nero, a Kraftklub és a Sigma is fellép az idei Sziget fesztiválon - jelentették be csütörtökön a szervezők.

A 28 éves Ellie Goulding napjaink egyik legnépszerűbb brit popénekesnője, aki két BRIT Awards elismerést kapott már. Eddigi két lemezéből (Lights - 2010, Halcyon - 2012) mintegy négymillió, kislemezeiből 15 millió fogyott világszerte. Legutóbbi sikere, A szürke ötven árnyalata filmlemezre írt Love Me Like You Do tartja az egy hétig legtöbbször streamelt dal rekordját, nevéhez olyan slágerek kapcsolódnak, mint az Anything Could Happen, a Burn vagy a Calvin Harrisszel közös I Need Your Love.

 

A britpop színtér egyik fontos zenekara, az idén 18 éves leicesteri Kasabian már háromszor járt Magyarországon - 2007-ben a Petőfi Csarnokban, 2010-ben és 2011-ben a Szigeten -, és idén ismét jön a Szigetre. A Kasabiant, amely tavaly a Glastonbury Festivalon főzenekar volt, többször választották a legjobb koncertzenekarnak, a legjobb brit előadónak. Eddig megjelent öt stúdióalbuma szinte minden év végi listán az élmezőnybe került, dalai közül a legfontosabbak közé tartozik a Fire, az Underdog, az Empire és az eez-eh.

A két brit zenész-producer és egy énekesnő által alkotott londoni Nero a dubstepből, a drum'n'bassből és az elektro house-ból építkezik. Bemutatkozó albumuk, a 2011-es Welcome Reality első helyen nyitott a brit lemezeladási listán. Második anyagukat márciusban fejezték be, a The Thrill című kislemez már hallható róla.

A 2009-ben alapított német Kraftklub zenéjében keverednek a rock, a punk és a rap elemei. Eddig két albuma jelent meg, a német, osztrák és cseh fesztiválfellépések után először a Szigeten mutatkoznak be a magyar közönségnek. Jön a Sigma is, a két leedsi elektronikus zenész, producer és dj, Cameron Edwards és Joe Lenzie duója, amely az utóbbi öt évben szerzett magának nemzetközi hírnevet dallamos, pörgős és fülbemászó számaival, amilyen például a Nobody To Move vagy a Changing.

Az argentin dj-producer, Hernan Cattaneo a latino house stílus képviselője szintén fellép a Szigeten. Több mint három évtizede van a pályán, ő Argentína nemzetközileg legmagasabban jegyzett elektronikus zenésze. Érkezik a sokszínű és kreatív német dj, producer és dizájner, Ellen Allien is, aki a BPitch Control kiadó alapítója. Saját zenéivel több mint húsz éve a berlini elektronikus zenei élet egyik legsikeresebb előadója.

A fellépők között lesz az elektro, a hiphop, a soul, a funk és a deep underground technót játszó brit dj-producer, Damian Lazarus, a leedsi dj hölgy, Laura Jones, New York underground techno színterének ismert alakja, Dave Sumner, azaz Function, illetve a holland Lucas és Steve által alkotott duó.