Sziklaformájú kabinokban szállhatunk meg Kapolcs mellett

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. július 26. 13:16

Hat sziklaformájú kabinházat épített a Kapolcs közeli Csóromföldén a Hello Wood Építésziroda, de már Budapesten, Tállyán, az Őrségben és Hosszúhetényben is feltűnnek a különleges látványt nyújtó, kisméretű szállások.

„A Kapolcs melletti sziklaházak azzal a céllal épültek meg, hogy az olyan kistérségek, mint a kapolcsi – ahol a Művészetek Völgye Fesztivál után valójában megáll az élet – turisztikailag vonzóbbak legyenek az év többi részében is" – mondta el lapunknak Fülöp Tamás, a kabinok projektépítésze.

sziklakabin_hellowood

A kabinok elkészítésének célja, hogy a kistérség egész évben vonzó legyen a turisták számára

Fotó: Bujnovszky Tamás/Hello Wood

Hozzátette, hogy országszerte épültek már Hello Wood-kabinok, ilyenek például a Tállyán található, organikus formájú glamping kabinok is. Emellett a Kabinka névre hallgató kisházak az Őrségben, illetve a Balaton északi partján több helyen is várják a látogatókat, valamint Hosszúhetényben is hamarosan elkészülnek a kabin típusú szálláshelyek.

sziklakabin

A különleges formájú épületekben vegyítették a hagyományos épületszerkezeteket a legkorszerűbb technológiai megoldásokkal

Fotó: Bujnovszky Tamás/Hello Wood

“A különleges formájú épületekben vegyítettük a hagyományos épületszerkezetek a legkorszerűbb technológiai megoldásokkal. Ennek köszönhetően ezek a házak hagyománytisztelők, ugyanakkor innovatívak. Az épületek gépészeti és épületszerkezeti kialakítása lehetővé teszi a négy évszakos komfortos használatot” – tudtuk meg a szakembertől.

sziklakabin_hellowood

A csóromföldi sziklakabinok  21+15 négyzetméter területükkel kényelmet és meghitt teret kínálnak 2 fő részére

Fotó: Bujnovszky Tamás/Hello Wood

„A csóromföldi sziklakabinok  21+15 négyzetméter területükkel kényelmet és meghitt teret nyújtanak 2 fő részére. Helyet kapott benne egy nappali szoba ággyal, konyhabútorral, beépített szekrénnyel és étkezőasztallal, valamint egy fürdőszoba kétszemélyes zuhanyozóval és panorámás infraszaunával. A spa hangulat megteremtése érdekében a nagyméretű, fedett teraszba süllyesztett pezsgőfürdőt csak egy üvegablak választja el a szaunától, ahonnan közvetlenül elérhető a zuhanyozó is”  –  folytatta a kabinház bemutatását Fülöp Tamás.

Elmondta még, hogy a kabinházak infrastruktúrájának költségeit  –  alapvetően a víz, csatorna, áram bekötéséhez szükséges költségeket – maga a beruházó, vagy az adott önkormányzattal közösen állja.

A kapolcsi, és a hozzá hasonló kisméretű, exkluzív szálláshelyeket (köztük jurtákat) a treehouses.hu oldalon lehet foglalni. Hétvégén két éjszakánál kevesebb nem foglalható. A "Reggeli a küszöbön"  szolgáltatással a vendéglátó vállalkozók házhoz viszik a helyi alapanyagokból készült reggelit –  tudtuk meg a Murai Lilitől, a szálláshelyeket értékesítő cég munkatársától.