Szlovák csapat nyerte a Delirest regionális szakácsversenyét

Forrás: turizmus.com

 2024. március 27. 09:24

Nemzetközi szakácsversenyt rendezett a Delirest, melynek középpontjában a magas színvonalú munkahelyi vendéglátás mellett a gasztronómiához kötődő fenntarthatóság állt.

"A fenntarthatóság a gasztronómiában sokak számára a modern alapanyagokat és a költséghatékony működést jelenti, de valójában ennél sokkal többet takar. A foodwaste, azaz a feldolgozás során keletkező hulladék csökkentése vagy az ételek előállításához szükséges energiafelhasználás minimalizálása ugyanúgy a fenntarthatóság alappillérei" – mondta Nyerges János, a Delirest tulajdonosa.

A versenyen résztvevő csapatok tagjai

Fotó: Delirest

"Közép-Európa négy országában összesen mintegy 250 000 főt étkeztetünk napi szinten.  A régió piacvezető cégeként felelősek vagyunk azért, hogy az ételek elkészítése és kitálalása során minimalizáljuk az ökológiai lábnyomunkat, csökkentsük az élelmiszerpazarlást.Együttműködések kialakításával segítsünk helyi termelőket és fenntartható gyakorlatokat, ahol a fókuszban a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás áll" - tette hozzá a vezető a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

A versenyen Csehország, Magyarország, Románia és Szlovákia 2-2 csapatot indított, akiknek kötelező alapanyagként sertéshús, méz és joghurt felhasználásával kellett adott időre elkészíteni egy 2 fogásos menüből (előétel-főétel, vagy főétel-desszert) 20 adagot.

A nemzetközi szakemberekből álló zsűri bírálati szempontjai között a fenntarthatósági követelmény is szerepelt: az ételkészítés során minél kevesebb nyersanyag felesleg keletkezzen, és az ételek elkészítése minél kisebb energiafelhasználás útján valósuljon meg.

A verseny nyertese a Delirest Slovakia East csapata lett.

A Delirest 4 országban 6 000 fővel dolgozik.