Szlovák ízek hetedszer a Gerbeaud-ban

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 08. 17:08

Hetedik alkalommal kóstolhatók meg a szlovák konyha jellegzetes ízei a Gerbeaud Bistróban. A vendégeknek szeptember 8-tól 13-ig az ótátrafüredi Grand Hotel Bellevue séfje főz.

Szarvasragu knédlivel, juhtúrós derelye, füstölt hússal töltött burgonyagombóc savanyú káposztával, káposztás sztrapacska, palacsintatésztában sült alma, mákos krumplinudli – a szlovák konyha jellegzetes ízeivel találkozhatnak ezen a héten a Gerbaud Bistro teraszán a vendégek.

A gasztronómiai hét hétfői megnyitóján František Palko szlovák államtitkár, Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese, Soňa Jelínková, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal magyarországi vezetője és Pintér Katalin, a Gerbeaud tulajdonos-ügyvezetője köszöntötte a meghívott turisztikai szakembereket és újságírókat.

 

František Palko (képünkön a tolmáccsal) őszre a szlovák várakat és kastélyokat, télre a tátrai síelés mellett országa meleg vizes fürdőit ajánlotta a magyar közönség figyelmébe. Szlovákia és Magyarország turisztikai szervezetei között szoros a kapcsolat, mint a szlovák államtitkár rámutatott, a távoli piacokon akkor tudnak sikeresek lenni a V4 országok, ha közös marketinget folytatnak. A visegrádi négyek turisztikai szervezetei októberben újra találkoznak az egységes fellépés továbbépítése céljából.

Horváth Gergely egy másik példát hozott az együttműködésre: a Magyar Turizmus Zrt. társvédnökséget vállal a Magas-Tátrában január 15–18. között megrendezésre kerülő IV. Mondial Assistance Turizmus Sí- és Snowboard Kupa felett. A Turisztikai Managerek Szövetsége, a Turizmus Party Klub és a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal közös szervezésében megvalósuló szakmai sportrendezvény résztvevői éppen abban a négycsillagos szállodában, nevezetesen az ótátrafüredi Grand Hotel Bellevue-ben lesznek elszállásolva, amelynek séfje, Stefan Sesták és csapata főz ezen a héten a Gerbaud-ban, hogy megismertesse az érdeklődőket Budapesten a szlovák konyha ízvilágával.