Szlovákiára váltott a Turizmus Síkupa

Forrás: turizmus.com

 2014. október 16. 11:16

Idén is négy nap síelésről, bulizásról és versenyről szól a IV. Mondial Assistance Turizmus Sí- és Snowboard Kupa. Új viszont a helyszín: a Magas-Tátra, és az, hogy immár nem csak a turisztikai szakmát várják a sportrendezvényre.

A három év után Ausztriából Szlovákiába „csúszó" IV. Mondial Assistance Turizmus Sí- és Snowboard Kupa új helyszíne Tátralomnic és Ótátrafüred lesz január 15–18. között. A Turisztikai Managerek Szövetsége, a Turizmus Party Klub és a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal közös szervezésében megvalósuló sportrendezvény hagyományosan a turizmus szereplőit szeretné közelebb hozni a téli sportokhoz, egyúttal kötetlen lehetőséget teremt számukra a barátkozásra, kapcsolatépítésre. A szervezők az évek során folyamatosan bővítették a kísérő programok körét, hogy azok is jól érezzék magukat, akik esetleg nem síelnek, vagy családdal érkeznek.

A szálláshelyül szolgáló tátrafüredi, 140 szobás, négycsillagos Grand Hotel Bellevue-ben például ezer négyzetméteres wellnessrészleg, fitnesz- és tornaterem, bowling- és squaspálya is található, a Mondial jóvoltából pedig magyar szaunamester tart majd felöntéseket. Ezúttal is lesz fáklyás felvonulás, az esti bulik helyszíne pedig a Hrebienokon (Tarajka) idén másodszor felépítésre kerülő jégpalota, illetve a legendás Humno diszkó lesz, továbbá a vendégek szórakoztatásában Buza Sándor is szerepet vállal DJ-ként.

A síléccel, snowboarddal még csak ismerkedő kollégáknak a Magyar Síakadémia négy oktatója segít majd boldogulni a pályán, de a tudásukat tökéletesíteni akarók is fordulhatnak hozzájuk. Annál is inkább, mert a program része a verseny is, amelyen bárki elindulhat.

A helyszín kényelmes megközelítését a Boci Trans buszai biztosítják kedvezményes áron, mely cég idén is közvetlen napi síbuszt indít Budapestről Donovalyba, a tervek szerint november közepétől március közepéig.

Szintén újdonság, hogy most először nemcsak szakmabeliek vehetnek részt a Turizmus Síkupán – hangzott el a csütörtöki hivatalos prezentáción –, hanem a csomagot (3 éjszaka, félpanziós ellátás, 2 napi síbérlet, programok) kicsivel magasabb áron a szervezők felajánlják értékesítésre az utazási irodáknak.

További részletek, jelentkezés: www.turizmus-sikupa.hu