Szlovén ízek a diplomáciának

Forrás: turizmus.com

 2014. december 17. 22:08

Nem csak a közelgő karácsonyt, hanem Szlovénia negyedszázada (december 26-án) kihirdetett függetlenségét is köszöntötték a Budapestre akkreditált nagykövetek december 17-én, a Szlovén Köztársaság fogadásán.

Ksenija Skrilec (képünkön), Szlovénia nagykövete közvetlen hangvételű köszöntőjében (amelyet angolul és magyarul mondott el) többek között kifejtette, hogy  nagy dolog a szomszédság, s nem csak azért, mert, két uniós tagállamként azonos célokat tartunk fontosnak, hanem azért is, mert a kis távolság olyan varázslatokat tesz lehetővé, mint az ünnepi fogadás menüje. A felszolgált fogások ma, napközben készültek Szlovéniában, s frissen tálalhatták ezeket a fogadás alkalmával.

Szerkesztőségünk kérdésére a nagykövet asszony megerősítette, hogy kiemelten kezelik a turizmust, s mindent elkövetnek azért, hogy növekedjen a száma a Szlovéniába utazó magyaroknak, akik – a fogadás aktualitásánál maradva – ismerős, otthonos, mégis, a szokásostól kicsit eltérő ízekkel találkozhatnak dél-nyugati szomszédunknál.