Szlovénia is csatlakozott a Hotelstars-hoz

Forrás: turizmus.com

 2017. április 27. 15:41

Szlovénia csatlakozásával a Hotelstars Union immár 17. tagját köszönti.

A Hotelstars Union örömmel fogadta a szervezet bővüléséről szóló híreket legutóbbi ülésén, melyet az európai hotelek, éttermek és kávézók ernyőszervezete, a HOTERC Közgyűlésének alkalmából tartottak Tallinban.

Szlovénia csatlakozásával újabb európai ország kötelezi el magát a harmonizált szállodaminősítési kritériumrendszer mellett, mely az idei évtől minden szlovén szállodára kötelező érvényű lesz.

„Szeretettel üdvözöljük Szlovéniát tizenhetedik tagunkként. A hotelek harmonizált minősítési rendszere nem csak a szállodavezetők számára átlátható és érthető, de a szállóvendégek számára is garancia a minőségre. Az internetes portálok által összegyűjtött vendégvélemények korában még fontosabb, hogy kiterjesszük ezt a megbízható és objektív minősítési rendszert Európa szerte. Szlovénia belépésével egy újabb népszerű desztinációval bővült a Közép-Európai régió az Alpok, a Mediterráneum és a Kárpát-medence metszésében."- mondja Gabriella Esselbrugge, HSU jelenlegi Elnöke.

„A HSU tagjává válni nagy öröm számunkra. A Szervezet szabványai nemzetközi viszonylatban is összehasonlítható kritériumrendszert képviselnek. A HSU bevezetésével az a célunk, hogy a szlovén szállodák elismertségét és hírnevét növeljük. Szlovéniában a szállodák számára kötelezővé tesszük a HSU minősítés megszerzését."- tette hozzá Renata Martinčič, a Szlovén Köztársaság Gazdasági Fejlesztési és Technológiai Minisztériuma Turisztikai Igazgatóságának vezetője.

A Hotelstars Union a HOTREC támogatásával jött létre. Az alapító országok közé tartozik Ausztria, Csehország, Hollandia, Magyarország, Németország, Svájc és Svédország. Az alapítást követően még 9 ország csatlakozott a HSU rendszerhez – Belgium, Dánia, Észtország, Görögország, Lettország, Lichtenstein, Litvánia, Luxemburg és Málta.

Az általuk kidolgozott HSU minőségbiztosítási rendszer a vendégek és szállodások számára is átláthatóbbá teszi a szállodai kategorizálást és garanciát nyújt. Részletes információért kérjük látogasson el a www.hotelstars.eu oldalra.