Szlovéniában nyithatnak a szállodák és az éttermek belső terei

Forrás: MTI/turizmus.com

 2021. május 10. 13:43

Szlovéniában hétfőtől ismét enyhítették a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt korlátozásokat, kinyithattak a vendéglátóhelyek belső helyiségei és szállodák is.

Az országban néhány hete – szigorú járványügyi intézkedések mellett – már szolgáltak fel ételt és italt a kávézók és éttermek a teraszokon és a kerthelyiségekben, de a belső helyiségeket nem használhatták a vendégek.

Hétfőtől, ha a vendégek átestek a koronavírus fertőzésen vagy felvették valamelyik oltást, és ezt igazolni is tudják, illetve rendelkeznek PCR- vagy antigén gyorsteszttel, már a belső helyiségekben is fogyaszthatnak. Az említett feltételek az alkalmazottakra is vonatkoznak.

Kinyithatnak a szállodák is. A 60 szobásnál nagyobb hotelek a kapacitásaik legfeljebb felét, míg az annál kisebbek, legfeljebb 30 szobát kínálhatnak fel.

A védettségi igazolvánnyal rendelkező magyarok korlátozás nélkül utazhatnak Szlovéniába

Fotó: 123rf.com

Szlovéniában hétfőre 147 új fertőzöttet regisztráltak, az elmúlt napon hat beteg hunyt el. Eddig a védőoltás első dózisát az oltásra jogosult népesség 23,1, a másodikat is 12 százaléka kapta meg. Szlovéniában – csakúgy, mint a szomszédos Horvátországban – az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett oltóanyagokat használják.

Szlovénia egyike azon országoknak, amelyekkel Magyarország már megállapodást kötött, hogy kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait és szabad utazást engednek polgáraiknak az országaik között, függetlenül attól, milyen vakcinával oltották be őket.