Szobánként egymillió forintra pályázhatnak a magánszálláshelyek

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2020. május 26. 17:44

Megjelent a magán- és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázati felhívás, amely 60 milliárd forint keretösszegű vissza nem térítendő támogatást biztosít a legfeljebb 8 szobás vidéki egységek megújulására.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója múlt héten jelentette be a 60 milliárd forintos támogatási program elindítását, amelyben a vidéki Magyarország összes, legfeljebb 8 szobás (16 férőhelyes) szálláshelyének tulajdonosa részt vehet.

Az MTÜ weboldalán már elérhető a pályázati felhívás. E szerint a legfeljebb 8 szobát (maximum 16 férőhelyet) üzemeltető magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek 100 ezer és 8 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásra nyújthatnak be igényt, szobánként legfeljebb 1 millió forintra. Önerő nem szükséges.

A támogatásra azok a szálláshelyek pályázhatnak, amelyek regisztrálva vannak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszerében, illetve oda most belépnek, továbbá az üzemeltetőnek rendelkeznie kell szálláshelykezelő szoftverrel is, amely alkalmas az NTAK számára adatok továbbítására.

A támogatás felhasználható:

  • Meglévő szálláshelyek külső és belső megjelenésének, minőségének fejlesztésére; a szálláshelyek szobáinak és kapcsolódó helyiségeinek átalakítására, felújítására.
  • A szálláshely-szolgáltatáshoz közvetlenül kapcsolódó eszközök beszerzésére.


A fentiek kiegészítéseként akadálymentesítésre, az épületek energiahatékonyságát javító megújuló energiarendszerek telepítésére, valamint kültéri beruházásokra fordítható még a támogatás.

A beruházást december végéig kell megvalósítani. A korábbi bejelentés szerint a forrást még ezen a nyáron folyósítják.

A támogatási igényt június 4. és július 15. között lehet benyújtani az NTAK rendszerén keresztül.

Év végéig megszépülhet az összes vidéki magánszálláshely

Fotó: 123rf.com

A program célja, hogy a 28 ezer szálláshely összesen 55 ezer szobájának mindegyike megújulhasson még ebben az évben, ezzel is támogatva a magyar kisvállalkozókat a válságból való kilábalásban.

A részletes pályázati kiírás itt érhető el >>