Szombaton részlegesen megnyitották a Citadellát

Forrás: MTI

 2014. május 18. 16:03

Szombat reggel részlegesen újra megnyitották a Citadellát. A turisták megközelíthetik, körbesétálhatják a Szabadság szobrot és közvetlen környékét, viszont az épület továbbra is zárva van.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő közleményében foglaltakat az utazási irodások megerősítették, fontos információ viszont, hogy a Citadella, Budapest egyik legismertebb nevezetessége, csak gyalogosan közelíthető meg, a buszokat továbbra sem engedik be a sorompón belülre, a hop on hop off buszokat sem.  Mivel változatlanul zárva van maga az épület, nem csak az étterembe, hanem a kilótó-mellvédre sem lehet felmenni, illetve a mosdóba sem. Az "itt a piros hol a piros" viszont változatlanul ott van és virágzik.

Mint ismeretes, az emberi erőforrások minisztere korábban határozatban kötelezte a Citadellát birtokban tartó használókat, hogy adják át a területet az MNV Zrt.-nek, mivel az általuk folytatott használat és hasznosítás nem felelt meg a világörökségről szóló törvényben foglalt előírásoknak - olvasható a közleményben.

Mint írják, zajlik az átadás-átvétel, valamint az ingatlan műszaki állapotának felmérése, de az MNV arra törekszik, hogy a teljes terület minél előbb látogatható legyen - állt a közleményben.