Szombaton újra kortyolhatunk és falatozhatunk a lellei Kishegyen

Forrás: turizmus.com

 2022. április 20. 19:51

Új helyszínekkel és résztvevőkkel egészül ki a Kishegyi Kortyok és Falatok. Balatonlelle legnagyobb gasztrorendezvénye április 23-án várja kiváló borokkal és különleges ételekkel a látogatókat.

A példátlan vállalkozói összefogás eredményeképpen létrejött gasztronómiai fesztivál, a Kishegyi Kortyok és Falatok az elmúlt évek alatt Balatonlelle, sőt talán a déli part legnépszerűbb rendezvényévé nőtte ki magát. Több mint 20 balatonlellei, balatonboglári és balatonszemesi vállalkozó fogott össze azért, hogy bebizonyítsák, a Balatonon igény van az egész éves nyitvatartásra és a klasszikus főszezonon kívüli programokra. Az összefogás hatására a Balaton déli partján érezhetően hosszabbodik a szezon, egyre több vendéglátó egység marad egész évben nyitva, és a szállásadók is forgalom növekedésről számolnak be.

Szombaton 12 órától egészen este 20 óráig várják a vendégeket a Kishegyen

Fotó: Hello Balatonlelle Egyesület

"Ezeknek a rendezvényeknek nemcsak a szezon hosszabbításában van szerepük, de azon keresztül a munkaerő problémára is megoldást jelentenek, hisz sokkal könnyebb szakképzett személyzetet alkalmazni hosszabb távra, mint a két hónapos nyári szezonra" – vélekedik Szívós Zsigmond, a balatonszemesi Rock Burger Cirkusz tulajdonosa.

A kiváló borokat, különleges ételeket csodás természeti környezetben kínáló Kishegyi Kortyok és Falatok szervezői ismét a környék gasztronómiáját szeretnék közelebbről bemutatni. A Kishegyen működő éttermek borászatokkal, az ott működő borászatok éttermekkel és cukrászdákkal karöltve, 8 helyszínen különleges menükkel várják vendégeiket egész nap. A kínálatban megtalálhatóak halak, vadak, régiós ízek és hazai különlegességek is. "A kínálatot igyekszünk minden alkalommal a vendégek igényeihez igazítani, ezért mi idén is begyújtjuk a BBQ szekrényünket, és tüzes-füstös-húsos ételekkel készülünk" – mondta Orsós László, a BL YachtClub séfje.

Halak, vadak, régiós ízek és hazai különlegességek is kóstolhatók a rendezvényen

Fotó: Hello Balatonlelle Egyesület

Több helyszínen egész nap élő zenével, a Kápolna melletti parkolóban több gyerekprogrammal készülnek a szervezők. A rendezvény szombaton 12 órakor kezdődik, és egészen este 20 óráig várják a vendégeket.