Szoros együttműködés a kortárs művészettel

Forrás: turizmus.com

 2019. április 01. 10:29

A világ egyik legelegánsabb szállodája, a hongkongi Peninsula friss marketing elképzelései között szerepel a kortárs művészet támogatása.

A szállodában eddig is helyet adtak a kortárs műveknek, de most mélyebb együttműködésben gondolkodnak. „Napjainkban egy átgondolt művészeti irányzat felvállalása hozzátartozik az ötcsillagos házak stílusához” – véli a Travel and Leisure cikkírója. Nemcsak a lobbiban, de a falakon is láthatók izgalmas, új alkotások, amiket a vendégek gyakran megvásárolnak.

A Peninsula hotellánc most tovább fejleszti ezt a koncepciót, azzal, hogy saját vándorkiállítást rendez, neves kurátorokkal és az Art Basel Hongkonggal együttműködve. A kiállítás a lánc mindegyik működő szállodájába eljut majd, bele értve a mostanában megnyíló három új házat is. Carson Glover, a brand marketing és kommunikációs főnöke szerint a mai világban nem elég, ha a műalkotások díszítik a szállodaszobák falait, a folyosókat és a lobbit. Más és több kell. Ez az új program mélyebb elkötelezettséget mutat a helyi művészeti szféra iránt.

A hongkongi Peninsula hotel

Fotó: pixabay.com

„A művészet egyre fontosabb szerephez jut a modern életben, és mindannyian autentikus kulturális élményeket is keresünk az utazás során A szállodákban a vendégek és a látogatók ingyenesen megtekinthetik a műalkotásokat, és a legtöbb esetben meg is vásárolhatják őket, ami megfelelő pénzügyi konstrukcióval mindegyik közreműködő félnek hasznot hoz” – tette hozzá.

A menedzsment a művészvilág két amerikai szaktekintélyéhez fordult: Bettina Prentice és Isolde Brielmayer választotta ki Timothy Myers művét, az Alizarin installációt. A nagyszabású műtárgy június 23-ig látható itt, majd vándorkiállításra utazik a lánc többi szállodájába.

A Peninsula azt is biztosítani szeretné, hogy az alkotó művészek nyugodtan folytathassák munkájukat, és rendelkezzenek a szükséges pénzügyi, logisztikai és kommunikációs támogatással.