Szorosabbra fűzte kapcsolatát a Zeneművészeti Egyetem, az Opera és a Müpa

 2014. június 05. 14:39

Háromoldalú intézményi keretmegállapodást írt alá a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Állami Operaház és a Művészetek Palotája.

Megállapodásukkal az aláírók egy folyamatában már jól működő szakmai együttműködésnek kívánnak olyan hosszútávú formát adni, amely további szervezet létrehozását, és ennek finanszírozására újabb állami források bevonását nem igényli.

Az intézmények a megállapodás keretében - egymás szuverenitásának tiszteletben tartása mellett - kiemelt célnak tekintik a hazai zenei élet fejlesztését és a tehetséggondozást. Programtervezési kérdésekben közép- és hosszútávon egyeztetnek, figyelembe véve egymás egyedi profilját, a sajátos hangsúlyok és képességek megtartásával szerkesztik műsorukat, hangolják össze kínálatukat.  Támogatják egymást a magyar zenei élet nemzetközi bemutatásában,  hazai és nemzetközi koprodukciókat hoznak létre, illetve általános szakmai témákban közös álláspontot alakítanak ki.

A hosszútávú szakmai együttműködés másik fontos közös ügye a kulturális turizmus fokozottan vonzó célpontjává tenni Budapestet és Magyarországot, ebben a témakörben számítanak a Magyar Turizmus Zrt. szaktudására, amellyel az elmúlt időszakban kitűnő partneri viszonyt alakítottak ki.