Szövetek, textíliák emblémázása: a szövést vagy hímzést válassza?

Forrás: turizmus.com

 2018. július 23. 11:45

Egy szállodai szoba és a wellness részleg is már-már elképzelhetetlen emblémázott, törölközők, köntösök, frottírok nélkül, és az éttermek is egyre inkább szeretik ellátni a saját emblémájukkal a szalvétákat, hangedliket, ezzel magasabb minőséget, profizmust, prémium kiszolgálás érzetét sugallva a vendégeiknek. Az emblémázásnak, logózásnak rengeteg előnye van mindkét iparágban. Egyrészről egyedi, igényes, exkluzív megjelenést és még elegánsabb megjelenést kölcsönöz a magas minőségű textíliáknak, másrészről viszont praktikus módszer is annak elkerülése érdekében, hogy a mosodában elkeveredjenek a drága törölközők és köntösök, másik szállodába kerüljenek a mi textíliáink. Tehát az nem lehet kérdés, hogy emblémázzuk, logózzuk-e a szöveteinket. Azonban sok szálloda- és étterem tulajdonosban vagy beszerzőben felvetődhet az a probléma, hogy szövéssel vagy hímzéssel lássa el a gyártó cég a megrendelt szöveteket, textíliákat.

Hímzéssel történő logózás – az elegánsabb megoldás

A hímzésnek az egyik nagy előnye a szövéssel szemben, hogy a textíliákat még elegánsabbá varázsolja, hiszen a logózás, emblémázás nem a textília saját anyagával történik, hanem választható színű hímzőfonallal, ami kiemelkedik az egyszínű frottírból, szövetből. Képzeljünk csak el egy egyszerű fehér köntöst – a minősége kiváló, az anyaga kellemes tapintású, a formája is az igényeinkre van szabva, kimonó, esetleg sálgalléros fazonú. Egyszóval minden olyan tulajdonsággal rendelkezik,amitől a vendég kényelmesen érzi magát, elégedett. Azonban könnyen lehet unalmas, a megjelenése nem ad semmilyen pluszt, amitől a vendég úgy érezné, egy exkluzív szálloda prémium szolgáltatását veszi igénybe. Ezzel szemben egy bordó, vagy akár arany, esetleg ezüst színű embléma rögtön feldobja az egyszerű fehér frottír megjelenését, ugyanazt a köntöst elegánsabbá teszi, a vendéget pedig tudat alatt is lenyűgözi, nagyobb örömmel bújik bele, hogy akár a közösségi oldalára készült fotóval hirdesse, hogy az ön szállodájában pihen.

 

A hímzés minden esetben klórálló fonallal történik, ebből kifolyólag nem csak maga a textília, de hímzett felület is rendkívül jól bírja a mosást és az igénybevételt. Még intenzív használat esetén sem kezd el foszlani, ezért maga a hímzés megegyezik az alaptermék, a fürdőlepedő, fürdőköpeny, törölköző, vagy bármilyen más textília életciklusával, amire felhímezték. Bármilyen textília hímezhető–szállodai frottír termékek, ágytakaró, ágyneműhuzat, függöny, vagy akár éttermi abrosz, szalvéta és a catering textíliák is.

Hímzéssel igény szerint bármilyen minta elkészíthető, a gyártási sajátosságok figyelembe vételével az apró, finom részleteket is meg tudjuk jeleníteni. A hímzőfonalak, cérnák színskálája szinte korlátlanul széles, egy mintán belül pedig akár 15 szín is megjelenhet. A minta mérete akár 21x32 cm is lehet. A Vend-Tex Kft-nél kizárólag klórálló cérnával dolgozunk, mely a mosások és igénybevétel során megtartja a színét, nem fakul, és nem foszlik. Nincs minimum megrendelési mennyiségi korlát, akár már egy darabot is hímzünk, illetve hozott termékekre bérhímzést is vállalunk. A Vend-Tex Kft-nél történő hímzés nagy előnye pedig még a rövid átfutási idő is: saját hímző gépünknek köszönhetően a piaci átlagnál alacsonyabb vállalási határidővel tudunk dolgozni, a tőlünk telhető legrövidebb időn belül szállíthatjuk az ön szállodájába, éttermébe az emblémázott textíliákat.

Egyedi emblémázás szövéssel – a törölköző mint reklámfelület

A hímzéshez hasonlóan a szövés is biztosítja a textília egyedi megjelenését, ám kevésbé engedi meg az apró, finom részleteket. A szövés a termék saját anyagával történik, így biztosítja az textíliák egyedi megjelenését. Rengeteg szálloda, wellness központ választja a törölközők, fürdőlepedők esetében a szövést, hiszen nagy felületen, mégis elegánsan tudják megjeleníteni a nevüket, logójukat az anyagon.

A hímzéssel ellentétben a szövés nem alkalmazható bármilyen anyagon, kizárólag a frottír, éttermi és szobai damaszt textíliákon tudjuk biztosítani az elvárt minőséget, valamint nagy jelentősége van az emblémázandó logó, szöveg méretének és a minta részletességének.

Szövés esetén a frottír termékeknél az apró, finom részletekkel rendelkező minta általában nem ajánlott, kis mértékben egyedül a damaszt textíliákon tudjuk logóját elegánsan, ízlésesen megjeleníteni. A szövés egyik hátránya a hímzéssel szemben, hogy hosszabb az átfutási ideje (körülbelül 5-6 hét), és minimum rendelési mennyiséghez kötött.

 

Frottír termékeknél többféle technológiával is kivitelezhető a szövéssel történő emblémázás:

  • ha hurokkihagyásos alapon szövünk, hurkokkal kialakított kivitelben, akkor a felirat, logó kiemelkedik az anyagból,
  • ennek ellentéte az, amikor az alapszövet hurkos, és hurokkihagyásokkal szövünk, azaz a felirat, logó belesüllyed az anyagba,
  • valamint lehetséges a kontúrozott kivitelezés is, amikor a betűk és minták kontúrja hurokkihagyásos, a kivitelezendő mintát annak kontúrozásával alakítjuk ki.

 

Szövés vagy hímzés – melyiket válassza?

A szövéssel és hímzéssel történő emblémázásnak is megvan a maga előnye és hátránya is. Nincs egy általános elv, ami alapján egyértelműen megmondható, hogy mely szálloda, étterem vagy alapanyag, textília esetében melyiket ajánljuk, inkább ízlés, preferencia kérdése, hogy ön mit választ. Talán egyedül a nagy szállodaláncok esetében mondható el, hogy a törölközőiket általában szövéssel emblémáztatják, a nagy mennyiség miatt, azonban a hímzés kétségtelenül mutatósabb, elegánsabb.

Amennyiben ön nem tudja eldönteni, melyiket válassza, szívesen állunk rendelkezésére. Lépjen velünk kapcsolatba, írja meg vagy mondja el igényeit, küldje el logóját, emblémáját és munkatársaink a segítségére lesznek. Egyeztetést követően megtervezzük az önnek megfelelő emblémázott textíliát,majd a tervek elfogadása után indul a próbagyártás. A mintadarabot minden esetben megküldjük önnek ellenőrzésre, elfogadásra, ezután indul a tényleges gyártás.

Ismerkedjen meg velünk, töltse le katalógusainkat és esettanulmányunk segítségével kérjen ajánlatot étterme vagy szállodája számára. Amennyiben nincs szüksége a folyamatos pótlásra, ajánljuk figyelmébe akciós kifutó termékeink listáját. Ahhoz, hogy meggyőződhessen termékeink magas minőségéről, kérje mintakollekciónkat, melyhez a mosási útmutatókat is megküldjük.


(X)