Sztárséf tervezi a Finnair menüjét

Forrás: turizmus.com

 2017. december 08. 07:36

Elismert séf menüjével kényezteti a Finnair a luxusosztály utasait.

Néhány éve jött szokásba, hogy  a légitársaságok első osztályain Bocuse d’Or-on edződött, Michelin-csillagos séfek tervezik meg a menüt, méghozzá mindig a szezonnak megfelelőt, hiszen a drága jegyet vásárló, megbecsült törzsutas részére kínos volna ugyanazt még egyszer felszolgálni. Ez még mindig jó üzlet, hiszen egy ebéd ára töredéke annak, amibe a jegy került.

A legnagyobb kihívás nem a menü megtervezése, hanem hogy a kiváló minőségű és trendi ételt hogyan lehet profi módon felszolgálni a levegőben, vagy éppen úgy felmelegíteni a fedélzeten, hogy ne romoljon az élvezhetősége mondja a Finnair új sztárszakácsa, a finn származású, de Svédországban élő Tommy Myllymäki. Februárban kezdődik az együttműködés, ami példa nélküli, mert ez az első alkalom, hogy egy Svédországban élő szakács a Finnair-nek dolgozik.

Tommy Myllymäki 2015-ben harmadik lett a Bocuse d'Or-on

Fotó: org.wikipedia.se

Tommy Skandinávia egyik legjobb szakácsa, és az a célunk, hogy az európai és ázsiai utazóknak az Észak fenséges ízeit nyújtsuk. – idézi Maarit Keränen, a Finnair munkatársának szavait az alltomresor.se

A séf jelszava a szezonalitás, a sok ropogós zöldség, valamint az értékes fehérjeforrások, például a zamatos sajtok. A fehér káposzta, az uborka és az édes-savanyú, magvas mustár is kulcsszerepet játszik az új téli menü megtervezésénél.