Sztrájk alatt a WTM

Forrás: turizmus.com

 2015. november 02. 18:55

18 társkiállítóval, valamint a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központtal megerősítve várja az érdeklődőket a World Travel Market magyar standja.

A november 2-től 5-ig tartó B2B vásáron, amely a világ legnagyobb ilyen rendezvénye, immár hagyományosan a régió országai között áll a magyar stand.

A Magyar Turizmus Zrt. által üzemeltetett standon a magyar kiállítók bíznak abban, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan érdemes áldozni a részvételi díjra, s találkozhatnak réi és új partnerekkel.

Ennek megfelelően, a nyitónapon sorra érkeztek az előzetesen időpontot egyeztetett partnerek, de, bőven akadt dolga az informátoroknak is, szinte mindig állt egy-két érdeklődő a magyar pult előtt.

 

Fotó: még egy B2B vásáron is fontos az attrakció... Thaiföld például ketrecharcosokat is bevetett a standján.


A magyar stand (lásd az alsó képen) ennél sokkal békésebb képet mutat.

 

 

A gond a második és a harmadik napon lehet, úgy tűnik, a helyi közlekedési vállalat szakszervezete egyáltalán nincs tekintettel a rendezvényre. Sőt. London, idén extra erőpróba elé állítja a kiállítókat és a látogatókat. A méretei miatt amúgy is nehezen járható városban, november 3-án és 4-én sztrájkot hirdetett a DLR, a kiállításnak otthont adó Custom House Excel tömeges megközelítését biztosító városi vasútvállalat. A WTM szervezői hétfőn estig üzeneteikben rendre nyugtatták a résztvevőket, mondván, van még esély az utolsó pillanatban is megállapodni a szakszervezettel, de, ha mégsem, akkor buszokkal próbálják meg a helyszínre juttatni a résztvevőket. Csakhogy több tízezer emberről beszélünk.

Megoldást talán lapzártánk után találhatnak a WTM szervezői.