Több német reptéren is sztrájk nehezíti a közlekedést

 2014. március 27. 11:32

Jelenlegi információk szerint csütörtök 14 órától a Lufthansa valamennyi, Budapestet érintő járata menetrend szerint indul és érkezik, de a légitársaság arra kéri az utasokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a www.lufthansa.com, vagy a www.bud.hu honlapon.

Csütörtökön több nagy német repülőtéren sztrájk nehezíti a közlekedést: a ver.di szakszervezeti szövetség a frankfurti, a müncheni, a köln-bonni, a düsseldorfi, a hamburgi, a hannoveri és a stuttgarti repülőtér földi kiszolgáló személyzetét szólította fel munkabeszüntetésre. A legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa hatszáz járatot törölt.

 

A légitársaság magyarországi képviselete az MTI-vel közölte: a csütörtökre meghirdetett, német repülőtereket érintő munkabeszüntetés a Lufthansa három budapesti - két frankfurti és egy müncheni - járatát érintette délelőtt. A menetrend 14 órára teljesen helyreállhat, sőt a Budapestről 13.15-kor induló müncheni gép is felszáll a jelenlegi információk szerint, de a Lufthansa arra kési az utasokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak.