Születésnapját ünnepli a budapesti Matild Palota

Forrás: turizmus.com

 2022. június 27. 12:18

Egy évvel ezelőtt nyitott meg az újjászületett Matild Palota Budapesten. Az évforduló alkalmából különleges gasztronómiai ajánlatokkal és meglepetésekkel is ünnepel az ikonikus helyszín június 28-án.

Öt éven át tartó, aprólékos felújítást követően egy évvel ezelőtt debütált a Boldog Békeidők korszakában épült Matild Palota a vendégek előtt. A történelmi hangulat által átjárt palota 120 évvel ezelőtt épült Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné védnöksége alatt, hogy a főváros társasági életének közkedvelt helyszíneként szolgáljon.

2021 nyarán az újjászületett palotában nyílt meg a Marriott International szállodalánc The Luxury Collection portfoliójába tartozó Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest luxusszálloda, a Wolfgang Puck fémjelezte első európai Spago étterem, a The Duchess tetőtéri italbár, majd idén nyáron a Matild Café & Cabaret néven újjászülető, egykori „Belvárosi Kávéház" is.

A történelmi helyszín a nyarat követően kabaré előadásokkal is készül a kávéház hidraulikus színpadán, így teljessé téve a Matild Palota kínálta élményeket.

Az újjászületett palota lobbija

Fotó: Matild Palota

A debütálás óta a palota a Belváros társasági és kulturális életének új központjaként született újjá, és az elmúlt egy évben számos hazai és nemzetközi díjat is besepert. A megnyitás évfordulójának alkalmából különleges gasztronómiai ajánlatokkal és meglepetésekkel is ünnepel az ikonikus helyszín június 28-án.

2022. június 28-án különleges gasztronómiai ajánlatokkal és meglepetésekkel ünnepli megnyitásának első évfordulóját a Ferenciek terén álló Matild Palota.

A vendégek akár egy teljes napot is eltölthetnek az ikonikus épületben, hiszen a Boldog Békeidők korszakát megidéző palota 3 különleges gasztrohelyszíne sokszínű és igen változatos kínálattal bír. A vendégek a gasztronómiai utazás keretében többek között felfedezhetik a klasszikus Spago fogásokat, hűsítő koktélokat ihatnak a tetőtéri The Duchess italbárban vagy akár a nemrég megnyílt Matild Café & Cabaret kávéház különleges tortaválogatását is megkóstolhatják a történelmi hangulat által átjárt helyszínen.

„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, a Matild Palotában dolgozó csapat számára, hogy az elmúlt egy évben nem csupán egy újjászületett történelmi helyszínnel gazdagíthattuk a magyar fővárost, hanem a palota három helyszíne révén Budapest gasztronómiai kínálatát is tovább színesíthettük. Nagy izgalommal tekintünk a jövőbe, hiszen ősztől kezdődnek az első kabaré előadások is a kávéház hidraulikus színpadán. Új élményekből a jövőben sem lesz hiány!" - nyilatkozta Selim Ölmez szállodaigazgató.