Születésnapodra szeretettel – nyílt levél az 50 éves Danubius Hotelsnek

Forrás: turizmus.com

 2022. március 31. 18:46

Rendhagyó módon, egy nyílt levélben köszönti fel a jubiláló Danubius szállodavállalatot Liptai Judit, a társaság értékesítési és marketingigazgatója. Személyes hangvételű köszöntőjét változtatás nélkül adjuk közre.

"Három évvel vagyok idősebb Nálad.

Amikor Te születtél, én már szaladtam. Akkor még nem tudtam, hogy feléd, honnan sejtettem volna, hogy egyszer nálad kötök ki, én sem láthattam, mi mindent hoz majd a jövő.

Liptai Judit

Fotó: Danubius Hotels

Amikor én lettem ötven, értékeltem, tervezgettem, tetszett az elképzelt jövőkép, optimistán arra gondoltam, B oldal te cudar, gyere csak!

Te ma vagy ötven, viszont már a szülinapod is cudarra sikeredett, világjárvány, háború, választási csatározások, infláció, munkaerőhiány – mondd, hogy lehet így ünnepelni? Hogyan gyújthatnánk most tűzijátékot a tortádon, amikor ezer kilométerre innen rakéták robbannak? Hogyan koccintsunk ma a jövődre, amikor szállodáidban hontalan, reményvesztett családok siratják múltjukat?

Fél évszázad mellett mégsem lehet szó nélkül elmenni, illik megállni egy percre, és értékelni mindazt, ami a mai nappal mögénk kerül, s a jószerencse aranyporával bevonni mindent, ami még a kanyaron túl vár ránk.

Méltatnunk kell a szakértelmet és szakmai alázatot, ami ötven éve jellemez téged, nagybetűkkel leírni, hogy KÖSZÖNÖM, minden munkatársnak, akik részesei voltak ennek a vállvetve, összekapaszkodva megélt ötven esztendőnek. S jár a néma felállás a veszteségeidért, háborúkért, krízisekért, széthulló családokért, betegségben, öregségben elhunyt dolgozóidért.

Fárasztó is azért ötven évet megélni, te nem úgy érzed? Nehéz mindig a legjobb formánkat hozni, folyamatosan jól dönteni és minden körülmények között helyt állni. Nézem a tükörben a ráncaim, neked is több festék kell már mostanság, még ha nem mondod is, látom. És igen, nehéz lépést tartani a fiatalokkal, az új generációk nem mindig értékelik, amit mi nyújtunk, szerintem meg is mosolyognak minket néha a hátunk mögött – nem mintha te, vagy én másképp tettünk volna – ez a dolgok rendje, így kerül újra meg újra egyensúlyba a világ.

Büszke vagyok rád, hogy nem hagytad el magad, hogy odafigyelsz, és hogy mindig jut pénz a megújulásodra. Ötven évesen bevállalt apró ráncfelvarrásaid, komoly szépészeti beavatkozásaid elszántságra, hosszú távú célokra vallanak. Jó látni, hogy ilyen magabiztosan és tudatosan készülsz a jövődre, talán ez a pozitív életigenlés, mely olyan vonzóvá tesz téged ennyi év után is.

Nekem bejön a stílusod is – persze, néha jobban néznél ki valami fiatalosabb szerelésben, viszont a konzervatív jellemed különösen nagyra tartom. Szeretem, hogy te még ismered és vállalod a régimódi értékeket: biztonság, becsület, család, közösség – az idő múlásával felértékelődnek ezek a dolgok, jelentéktelenebbé válnak a külsőségek.

Nem volt hiábavaló tisztességesen lépkedni az élet járdáján: sok híved, követőd lett az évek során, sokan szeretnek és támogatnak téged, rengeteg csoda és fényes nap vár még rád, meglásd!

Ötven éve jelen vagy. Ott, ahol az élet zajlik.

Boldog szülinapot, Danubius!

Judit"

*

50 éve a turizmus szemtanúja

1972. április 1-jén megalakult a Danubius Gyógyüdülő Vállalat, mely az elmúlt fél évszázadban a hazai turisztikai szektor jelentős szereplőjévé nőtte ki magát. A szállodalánc számos történelmi esemény szemtanúja volt az elmúlt 50 év alatt, és maga is alakította a hazai történelmet.

 

Ikonikus építészeti megoldásai, történelmi jelentőségű eseményei, világklasszis rendezvényeknek otthont adó szállodái mind lenyomatot hagytak a városok életében. Minden egyes házuk egyedi karakterrel bír és mint olyan, ez teszi őket különlegessé. Egy dologban azonban minden tekintetben megegyeznek: a Danubius Hotels szállodái kivétel nélkül elmondhatják magukról: „50 éve ott, ahol az élet zajlik!”

Hogy mi történt pontosan ez alatt az 50 év alatt, arról április 1-jétől kezdődően a Danubius Hotels közösségi médiafelületein olvashatnak érdekes történeteket. A rendhagyó ünneplés májusban a szállodákban folytatódik, ezért érdemes velük tartani és személyesen is a Danubius-történet részesévé válni!