Szüreti Nyitott Pincék a lassulás jegyében Palkonyán

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 10. 15:00

Szeptember 12-én a Palkonyai Nyitott Pincék rendezvényen újra várják a felfedezni vágyókat a környék legfinomabb borai és a termelői piac minden finomsága.

A villányi borvidék szívében megbúvó falucska valódi kincsesbánya az ízek szerelmeseinek, ahol a borok mellé választhatunk a Decsi hegyi finomságok kézműves csoki és bonbon termékeiből, a Dunamente Sajtműhely csemegéi közül, a Magyarhertelendi Szociális Szövetkezet sajtjaiból, de otthonra is betárazhatunk termelői mézzel, a híres Anirol Chilivel, a Pécsváradi Konyhakertészet finomságaival, vagy hentesáruval a Lippovica háza tájáról.

A gyerekeknek is emlékezetes kirándulást tartogatnak Palkonya szőlődombjai, hiszen amíg mi a nyitott pincék között barangolunk, addig a kicsiket kézműves programok várják,hogy az egész családnak teljes legyen a kikapcsolódás – olvasható a rendezvényt beharangozó közleményben.

A villányi dombok között kiszakadhatunk a mindennapok rohanásából és gyakorolhatjuk a lassulást

Fotó: Szinbád

Palkonya jelszava a lassulás, hiszen a villányi dombok között végre kiszakadhatunk a mindennapok rohanásából, a Pavilon Gasztroteraszon a kedvenc borunkat ízlelgetve, a naplementében gyönyörködve köszönthetjük az őszt.

Nem kell borszakértőként érkeznünk, hiszen a pincelátogatással egybekötött vezetett borkóstolókon helyben is kitapasztalhatjuk, hogy melyik bor lesz a befutó. Ha megtaláltuk az igazit, haza is vihetünk belőle, hogy bármikor felidézhessük a palkonyai élményeket.

Ha már megtelt a hasunk a helyi termelők finomságaival, és belakmároztunk akkor akár egy takaróra heveredve is élvezhetjük a madárcsicsergést, átadva magunkat a természet ölelésének.

A zenés hangulatról a Bohemian Brass Band és DJ-k gondoskodnak.

Kapcsolódó cikkek