Szürkemarha termékeket értékesít a Duna-Dráva Nemzeti Park

 2014. március 31. 14:18

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megkezdte a saját tenyészetében nevelt szürkemarha feldolgoztatásával előállított termékek hivatalos árusítását Pécsett, a Tettye tér 9. szám alatt, a Pintér-kert Arborétum bejáratánál található közönségszolgálati irodában.

Az igazgatóság 900 hektár természetvédelmi oltalom alatt álló gyepterület kezelését végzi magyar szürke szarvasmarha, racka- és ciktajuhok legeltetéses állattartásával.

A szaporulat felnevelésével javítani tudják az állatállomány genetikai értékét, újabb gyepterületek természetvédelmi kezelését tudják megoldani, valamint a hús feldolgoztatásával vegyszermentes élelmiszert tudnak eljuttatni a fogyasztókhoz.

A takarmányozása nyáron legelőn, télen a védett rétekről betakarított szénával történik, azaz teljesen természetes körülmények között állatok jószágok húsa kerül feldolgozásra Szomor Dezső szürkemarha tenyésztő, ökogazdálkodó dömsödi húsüzemében.

A húsüzem a szürkemarha feldolgozását kizárólag adalékmentes fűszerekkel végzi, a termékek a természetes körülményeket tanúsító nemzeti parki védjegyet, valamint a fajta-azonosításhoz szükséges ENAR számot viselik (ENAR=Egységes Nyilvátartási és Azonosítási Rendszer).

További információ a termékekről és megvásárlásuk lehetőségeiről: http://www.ddnp.hu/szurkemarha