Tafelspitz szendvics az ÉS-ben

Szerző: Horváth Ágnes

 2014. június 20. 13:16

A speciális leveshús eddig is komoly szerepet kapott az ÉS Bisztró kínálatában, most azonban nem csupán kiadós főételként, hanem kreatív módon, szendvicsbe csomagolva is elérhetővé válik.

Az ellenőrzött minőségű, osztrák marha fartőcsúcsot 10 órán keresztül főzzük 58-62 fok közötti hőmérsékleten – magyarázza Vajna Tamás, az ÉS Bisztró séfje az új fogás bemutatóján, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest tetőteraszán rendezett exkluzív bemutatón. A kiváló húshoz azonban különleges péksütemény is jár, ami ez esetben a saját recept alapján készülő muffin, amely voltaképpen egy speciális kenyértészta, élesztő helyett sütőporral megemelve. Az ízvilágot pedig az almás-répás zöldsalátakeverék teszi teljessé, a kész szendvicshez pedig az étterem „extra virgin”, vagyis gondosan válogatott, tökéletes minőségű krumpliból készült chipset ajánl, fűszeres szósszal.

A tetőterasz egyébként csak ritka alkalmakkor nyílik meg, de a konyha munkatársai naponta járnak ide fel: itt kapott helyet ugyanis különleges fűszernövény-kertészetük, ahol többek közt rozmaring, bazsalikom és kakukkfű nő, saját felhasználásra.

 

A tafelspitz szendvicset az ÉS először a Gourmet Fesztiválon tesztelte, az ott kapott pozitív visszajelzések nyomán döntöttek úgy, hogy ezentúl önálló fogásként is megállja helyét az étlapon. A szendvics június 23-tól kapható a Kempinski gasztronómiai negyedének részét képező ÉS Biszróban.