Takács Ferenc maradt az MSzÉSz társult tagok elnöke

Szerző: Szebeni Zsolt

 2013. november 21. 18:30

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének negyvenedik közgyűlésén, a Danubius Hotel Gellértben, november 21-én megtartott szekcióülésükön a társult tagok további két évre bizalmat szavaztak Takács Ferencnek.

Az újraválasztott elnök (képünkön), aki főállásban az ASSUR Kft. ügyvezetője, az elmúlt időszakot értékelve, többek között elmondta, hogy a mintegy 100 tagot számláló szekcióban immár hatékony információáramlást sikerült kialakítani, ennek ellenére sokat javulhatna a hatékonyságuk, ha a tagok aktívabbak lennének a szövetségi munkájukban. Takács Ferenc szólt arról is, hogy az immáron egységes lebonyolítási rendben zajló régióülésekkel alapvetően elégedettek, kivéve a budapesti régió üléseit. Ez utóbbi esetében ugyanis sem a társult tagoknak, sem a szállodák vezetőinek nincs megfelelő lehetőségük a bemutatkozásra.

A hazai szállodaipar idei, javuló mutatóiról szóló híradásokat kommentálva kiemelte, hogy a társult tagok többségének is jobb ez az éve, mint a megelőzők, csakhogy éppen a szállodáktól érkezik még nagyon kevés megrendelés.

A felvetésekre reagálva, Kovács István az MSzÉSz főtitkára elmondta, hogy a budapesti régióban nehéz elég időt találni a bemutatkozásokra, mert a nagyvárosi rohanásban maguk a szállodaigazgatók nem tudnak elég időt szakítani, de ígéretet tett a helyzet újragondolására. Az üzletmenettel kapcsolatba türelmet kért, jelezve, hogy a házak foglaltsága, valamint bevétele valóban javuló tendenciát mutat, azonban ez még mindig nem elegendő ahhoz, hogy az ugyancsak emelkedő költségek mellett a GOP is megfelelően alakuljon. Úgy fogalmazott, hogy a házaknak nem, hogy új beszerzésekre, de még a szükséges pótlásokra is alig van pénze.

A szekció elnöke és szövetség főtitkára egyetértett abban, hogy a szállodai beszállítók idei, országos road show-ja – amelyet nem az MSzÉSz égisze alatt szerveztek, de, amelyen sok tárult tag is részt vett – a jövőben kerüljön megrendezésre a régióülésekhez kapcsolva.