Takarítási trendek a szállodaiparban

Forrás: turizmus.com

 2016. január 24. 16:01

Induljon tisztán a 2016-os év! Ezzel a mottóval szervezett szakmai uzsonnát a Turizmus Kft., elsősorban houskeeping vezetők és szállodai szakemberek részére. A Borkakas Wine Bisztróban tartott sikeres, teltházas rendezvényen a PQS International, a Nilfisk és az Alda Hungary mutatkoztak be.

A Turizmus Kft. immár 4 éve zajló szakmai rendezvénysorozatának hármas célja van: edukáció,  konkrét üzletkötés és networking. Az események alkalmával mindig egy adott szállodai vagy vendéglátóipari szakterület aktuális témáját, problémáját járják körbe. A bemutatkozó szolgáltatók pedig ezekhez kapcsolódóan javasolnak konkrét megoldásokat.

Az év idei első szakmai uzsonnájára meghívott mintegy 40 vendéget Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója köszöntötte.

 

A rendezvény fókuszában ezúttal a takarítási trendek álltak. A PQS International képviseletében Kerényi Zsolt, a szállodai takarítással kapcsolatos feladatokat elemezve adott konkrét javaslatokat azok hatékony, innovatív és költségtakarékos megoldására. Kitért arra, hogy melyek azok az esetek, amikor már érdemes egy szállodának a takarítási munkák kiszervezésében gondolkodni, hiszen azzal időt és pénzt takaríthatnak meg. A PQS csoport a hazai létesítménygazdálkodási piac egyik meghatározó szereplője, amely számos üzletága mellett komoly referenciákkal bír a szállodai takarítás területén is. Az eseményen jelen volt Gál Pál Zoltán, a PQS International Zrt. vezérigazgatója.

Szombathelyi Tamás, a Nilfisk értékesítési vezetője, cégük bemutatásán túl azon berendezéseiket helyezte előadása fókuszába, amelyek nélkülözhetetlenek a szállodák számára a mindennapi takarítás során. A Nilfisk, a világ vezető professzionális takarítógépeket gyártó cégeinek egyike. Termékei gyakorlatilag az összes iparág számára elérhetőek, sőt háztartási használatra is gyártanak készülékeket. Az értékesítési vezető hangsúlyozta, hogy termékeik nem csak megvásárolhatók, hanem bérelhetők is.

Fodor Tünde, a szállodai bekészítéseket forgalmazó Alda Hungary ügyvezető igazgatója, a cég legújabb termékeinek bemutatásával zárta a prezentációk sorát. Könnyen áttekinthető, felhasználóbarát honlapján keresztül ismertette teljes termékpalettájukat és szolgáltatásaikat. Ez utóbbiak közül különösen a szállodai pótágy bérlési lehetőségre hívta fel a figyelmet, amelyben ár-érték arány tekintetében piacvezetők Magyarországon. Bemutatta továbbá az általuk forgalmazott, új fejlesztésű, minden szabványnak megfelelő, összehajtható babaágyat. Az Alda kozmetikai termékeit, valamint az újdonságnak számító, gyermekeknek szánt piperecikkeket a helyszínen meg is tekinthették az érdeklődők.

A házigazda ezúttal a Borkakas Wine Bisztró volt, amely ez alkalomból pezsgővel, valamint a ház különleges szendvicseivel és desszert variációival kényeztette a vendégeket. Az üzletvezető, Som István köszöntötte a vendégeket, bemutatta gasztronómiai kínálatukat és beszélt a bisztró történetéről. Elmondta, hogy bár az Iberostar hotel épületében működnek és természetesen kiszolgálják a szállóvendégeket, önálló étteremként is meg kívánnak jelenni a hazai piacon.

Az előadok szolgáltatásairól bővebben az alábbi weboldalakon tájékozódhat: www.pqs.hu, www.nilfisk.hu, www.aldahungary.hu. Az étterem honlapja: www.borkakas.hu

Az eseményről készült képgalériát ITT tekintheti meg.