Táltossal a Dunán

Szerző: Pintér Tünde

 2014. május 14. 20:34

Sétahajózás során mutatkozott be Budapest egyik legújabb turisztikai attrakciója, a Táltos rendezvényhajó a szakmának május 14-én. A barátságtalan idő ellenére majdnem telt házas rendezvény résztvevői ízletes ebéd és zongoraszó mellett ismerkedhettek a hajóval.

Varga István, a Silverline Cruises Kft. tulajdonosa köszöntőjében elmondta: az év 12 hónapjában használható, széles testű, jó kilátást biztosító hajót kívántak létrehozni, mely belső miliőjében egy felső kategóriás hotel bárjára emlékeztet. A saját tervek alapján készült, s alumíniumból megépített Táltos könnyű súlyának köszönhetően alacsony fogyasztású, ám nagy teljesítményre képes, ami egyrészt versenyképes árazást, másrészt nagy sebességet tesz lehetővé. Állóvízi sebessége óránként 24 km, Szentendre, de még Visegrád is elérhető vele bő egy óra alatt.

 

Elképzeléseik szerint a hajó – mely az első Dunai katamarán - elsődleges szerepe az esti városnézés biztosítása lesz. A járatok naponta 19.30-kor indulnak a Vigadó téren lévő kikötőből, a három órás út során a vendégek 4 fogásos vacsorát és két előadóművész „zongoracsatáját" élvezhetik.

Selmeczi Vilmos, a Waldorf Holding tulajdonosa az eseményen elmondta: a hajót kizárólagos szerződéssel kiszolgáló Waldorf Catering az este folyamán „férfias" és „nőies" ízlésre hangolt, illetve vegetáriánus főfogást kínál, melyek közül a vendégek szabadon választhatnak. A hajó melegítőkonyhájában kérésre rögtönzött ételeket is elkészítenek.

A hajó májustól augusztusig napi két alkalommal Budapest és Szentendre között menetrend szerinti járatként közlekedik, fedélzetén büfével, ingyenes wifivel. A járat szeptemberben és októberben a hét három napján, szintén napi két alkalommal indul. A BKK havi bérletével rendelkezők, illetve a társaság Facebook oldalát lájkolók a jegyek árából 50 százalékos kedvezményt kapnak.

 

Adottságait és paramétereit kihasználva a hajót mindemellett rendezvényhelyszínként kívánják értékesíteni. A Táltos kapacitása egyedi látogatók esetében 116-120 fő, esküvő vagy egyéb rendezvény esetén 150 fő. Emeletén asztalos ültetéssel 65-70, padrendszerben 100-120 fő fér el kényelmesen. A Vigadó tér mellett a Batthyányi téren is biztosítanak beszállási lehetőséget. A saját tervezés előnyéből fakadó különlegesség, hogy a 2 méter széles ajtón akár egy kisebb autó is behajthat a hajóra, s annak színpadára.

Az árazásról Varga István elmondta: mind a programok, mind a rendezvények esetén arra törekedtek, hogy versenyképes árakat nyújtsanak. Az esti, vacsorás program ára személyenként 12.900 forint, Szentendrére a felnőtt retúrjegy 4500, a gyerekjegy 3900 forintba kerül. A június 31-ig tartó nyitási akció keretében rendezvény esetén a hajó nappali órát 50% kedvezménnyel értékesítik.