Tavaszi pezsgés a Balatonnál

Forrás: turizmus.com

 2017. március 12. 12:19

Telt ház volt hétvégén a balatonlellei BL Yachtklubban: sokan voltak kíváncsiak a Nagy balatoni pezsgő és gyöngyöző tesztre, amelyet tavaly rendeztek meg először.

Ezúttal húsz balatoni borász mutatta be – a Dél-Balatoni Borút Egyesület kezdeményezéseként - a legfinomabb, buborékos borokat.

A boglári borvidék ideális helyszín volt erre a célra, hiszen a pezsgő és gyöngyöző bor gyártásának kiemelt központja. A mesterkurzuson először Garamvári Vencel mondta el szóban mindazt, amit fél órában lehet tudni a pezsgőről, közben pedig elindult a kóstoltatás. Fiath Attila, a Master of Wine cím első hazai várományosa tájékoztatta a jelenlévőket a prosecco, a frizzante, a tankpezsgő, a cava és a hagyományos módszer szerint készített nedűk jellemzőiről, nem tagadva Champagne kivételességét és feltárva titkait.

A kóstolósort a Garamvári Vencel-féle Vincent pezsgő zárta, nagy sikerrel. Sok elismerő szót kapott Légli Ottó, a Buzássy Pincészet, az Ikon Borászat és a Söptei Pincészet is. A pezsgőparádé ezúttal egy tavaszi vitorlás regattával egészült ki.