Távozik Horváth Gergely a Magyar Turizmus Zrt.-től

Forrás: turizmus.com

 2015. április 08. 14:57

A Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese közel öt év után, új szakmai kihívásokat keresve, április 15-ével távozik a társaságtól. Horváth Gergely szerkesztőségünk kérdésére elmondta: visszatér az üzleti világba.

A Magyar Turizmus Zrt. szerdán közleményben tájékoztatta szerkesztőségünket arról, hogy a vezérigazgató-helyettes távozik a társaságtól.

Horváth Gergelyt közel öt évvel ezelőtt nevezték ki a Magyar Turizmus Zrt. élére. A közlemény szerint az általa meghonosított új szemlélet lényege a társaság értékesítés-központú piaci hozzáállásának megteremtése volt, amelynek szem előtt tartásával sikerült szorosabbra fűzni az együttműködést a piaci szereplőkkel is.

2012. július 1-től a Magyar Turizmus Zrt. látja el a közösségi agrár- és bormarketing tevékenységhez kapcsolódó feladatokat egyaránt. A két szakterület szétválasztását követően Horváth Gergely turisztikai vezérigazgató-helyettesként folytatta munkáját. Mindezek mellett jelentős szerepet vállalt a Magyar Turizmus Zrt. szervezetének korszerűsítésében is.

A Magyar Turizmus Zrt. vezetése a közleményben köszönetet mondott Horváth Gergely kiváló szakmai tevékenységét, és jövőbeni pályafutásához is sok sikert kíván, a további együttműködés reményében.

Szerkesztőségünk kérdésére, a szakmai jövőjével kapcsolatban, Horváth Gergely elmondta, hogy visszatér az üzleti világba. Mint tudható, egészen fiatalon belekóstolhatott a vendéglátásba, majd fiatal diplomásként szép sikereket ért el a szállodaiparban. Most, közel öt évnyi állami szolgálat után ismét piaci viszonyok között méreti meg magát, mégpedig változatlanul a turizmushoz kapcsolódó kihívást vállalva. A részletekről rövidesen tájékoztatja a szakmát.

A távozó vezérigazgató-helyettes ugyanakkor megragadta az alkalmat, hogy megköszönje az elmúlt években tapasztalt támogatást és együttműködési szándékot az ágazat szereplőinek részéről. Horváth Gergely mobilelérhetősége változatlan, új e-mail címét pedig rövidesen megosztja a szakmával.