Taxisok tüntettek Kijevben az Uber miatt

Forrás: MTI

 2016. február 25. 14:27

Ukrán taxisok tüntettek csütörtökön a kijevi főpolgármesteri hivatal épülete előtt az Uber közösségi utazásmegosztó szolgáltatás bevezetése miatt.

Vasziljo Popik, az ukrán taxisok szakszervezetének vezetője elmondta: nem az Uber-szolgáltatás megtiltását akarják elérni, hanem azt szeretnék, hogy az a személyfuvarozás törvényes keretein belül működjön, a jogszabályok a piac minden résztvevőjére egyformán vonatkozzanak. A taxisok azért demonstrálnak, hogy egyenlő és versenyképes munka- és piacfeltételek legyenek a különböző típusú személyfuvarozók számára - hangsúlyozta.

Hivatalos adat nincs arról, hány taxis vett részt a tüntetésen. Ukrán sajtóforrások szerint mintegy százan gyalogosan, a Kijev főutcáján lévő hivatal előtti járdán tüntettek, több taxis eközben az épület körül autóval körözött és dudált.

A demonstráció közben valakik autógumikat gyújtottak fel a hivatalnál, az azonban egyelőre nem ismert, hogy ehhez a taxisoknak köze volt-e. Az égő, füstölő gumikat a kiérkező tűzoltók hamar eloltották.