Technikai fejlődés a turizmus terén

Forrás: turizmus.com

 2016. február 11. 14:47

A 21. század a fejlődések és fejélesztések kora, célja szinte minden esetben az, hogy még élvezhetőbbé tegye az emberek életét.

A technikai újdonságok szinte egy teljesen új, virtuális világot nyitottak meg előttünk, amely világ mára már valóságos létünk mindennapjainak elengedhetetlen részévé vált.
Technikai újdonságok szinte nap, mint nap jelennek meg a piacon, ezeket pedig sokszor szkeptikusan fogadja a nagyközönség. De ennek a vége a legtöbb esetben az, hogy egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy ezek bizony beszivárogtak az életünkbe és szinte már el sem tudjuk képzelni nélkülük a létet.

A turizmusban dolgozó szakemberek legújabb korszakalkotó fejlesztéséről és annak megjelenéséről az Európa Csoport együttműködő partnere, Szijj Attila mesél.

Mi az Audio Guide rendszer röviden?
Ez egy úgynevezett GPS alapú automata túravezető, amely amellett, hogy segíti az idegenvezetők munkáját, a városnézést még élvezhetőbbé teszi a turisták számára. Lényege és fő feladata a célzott információátadás.
Miért van szükség a rendszerre?
Ezzel a modern technológiával megemeltük a városnézés színvonalát, magasabb szintű tartalmat és szolgáltatást tudunk nyújtani a vásárlóknak, a turistáknak.
Milyen technológiai újításon alapszik az Audio Guide rendszer?
Ez egy automatikusan működő rendszer, amely GPS koordináták alapján tudja, hogy mikor kell elindítania vagy éppen megállítani a slide showt. A rendszer elméleti működése nagyon egyszerű, hiszen szinte teljesen automatikus. A hajó indulásával egy időben az Audio Guide rendszer is aktiválódik. Jelenleg 22 budapesti látványosság van beletáplálva, amelyekről a megfelelő helyre érve láthatnak a turisták részletest tájékoztatást a monitorokon. Ezek a professzionális filmek olyan többletinformációkkal is ellátják a hajón ülőket, amikre eddig még soha nem volt példa. Olyan képeket is láthatnak az épületekről és a nevezetességekről, amelyek több perspektívából is bemutatják azokat, így minden információ komplex formában jut el hozzájuk.

A hazánkban már több nyelven is elérhető Audio Guide rendszerről bővebben a www.pandeck.hu oldalon olvashat! (x)