Települések összefogásával épül kerékpárút Hódmezővásárhely és Makó között

Forrás: MTI

 2015. október 06. 16:30

Térségi összefogással a következő két-három évben megépül a mintegy 30 kilométeres kerékpárút Maroslelét érintve Hódmezővásárhely és Makó között – jelentették be az érintett Csongrád megyei települések polgármesterei kedden Maroslelén.

A felmérések szerint az alföldi város 19 ezer háztartásának mindegyikében három-négy bicikli van. A település ezért is az elsők között kezdte el kerékpárút-hálózatának fejlesztését.

Az elmúlt években 66 kilométernyi kerékpárút épült Hódmezővásárhelyen, és elkészült a biciklis összeköttetés több szomszédos település, köztük a legutóbb Székkutas irányába, ahonnan két keréken egészen Békéscsabáig eltekerhetnek a vállalkozó szelleműek.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat már korábban elkészítette a Makó irányába vezető kerékpárút terveinek egy részét, most ezek bővítése következik. A Maros-parti város gazdaságfejlesztési programjában kiemelt helyen szerepel az idegenforgalom, amelynek egyre fontosabb része a kerékpáros turizmus. Ennek erősítése érdekében készítette el az önkormányzat – széleskörű összefogással – a térség kerékpáros térképét, amelyen a látnivalók mellett a biciklisek számára fontos helyek is szerepelnek.

A tervek között szerepel tájékoztató, információs táblák kihelyezése, a kerékpár-kölcsönzési lehetőségek bővítése és a belterületi bicikliút-hálózat fejlesztése.

A mintegy kétezer lakosú Maroslelén élők sok szolgáltatást vesznek igénybe a két közeli városban, ezért örülnek minden olyan fejlesztésnek, amely "közelebb hozza" Makót és Hódmezővásárhelyt.