Téli örömök: együtt síelt a szakma Szlovákiában

Forrás: turizmus.com

 2015. január 22. 18:11

Az elmúlt hétvégén, január 15-18. között ismét megrendezésre került turisztikai szakma egyetlen síbajnoksága, a Mondial Biztosító által szponzorált Turizmus Sí és Snowboard Kupa, a Turisztikai Menedzserek Szövetsége és a Turizmus Party Klub közös szervezésében.

Az idei vendéglátó, Szlovákia és a Szlovák Turisztikai Hivatal volt, a versenyek helyszínét a Magas Tátra Régió (Tatry Mountains Resorts – www.tmr.sk ) biztosította a korábbi évek ausztriai pályái után. Az idei 4 éves történetének a legnépszerűbb, eddigi legnagyobb számú résztvevőt vonzó eseménye volt, szám szerint 302 résztvevő ki a hétvégére, ebből 83 an a versenyen is megmérették sítudásukat. Összesen 6 kategóriában hirdettek győztest.

A szállást a pályától mindössze néhány kilométerre, Ótátrafüreden (Stary Smokovec) található 4 csillagos Grand Hotel Bellevue biztosította, melyet  a rendezvényre érkezők meg is töltöttek.

 

A szervezők és a vendéglátó ország időt, munkát, energiát nem kímélve, a versenyeket színes programokkal töltötték meg. A hotel wellness részlegében informatív és profi szauna szeánszokat rendeztek, és volt éjszakai fáklyás kirándulás is a hegyen, illetve kutyaszánozás. De volt helyi diszkó is, ha valaki erre vágyott inkább, vagy wellness party és Elan ingyenes sílécteszt is.

A résztvevők véleménye alapján  sz eddigi legsikeresebb sí és snowboard kupát tudhatják maguk mögött a szervezők,  és ahogy Szlovák Turisztikai Hivatal magyar vezetőjétől, Sona Jelinkovától megtudtuk, ezek után jó eséllyel pályáznak a jövő évi helyszínre is – bár minden bizonnyal egy másik szlovák sítereppel.

További részletek az esemény weboldalán: http://www.turizmus-sikupa.hu/