Teljes zár alatt újul meg az Opus 14 szállodája

Forrás: Trend FM

 2020. április 04. 11:09

A járványhelyzet negatív hatásait legelsőként a turisztikai ágazat szenvedte el, így az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels Zrt.-nél is gyakorlatilag megszűnt az árbevétel. A megváltozott piaci helyzetről Gál Miklós, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója beszélt a Trend FM-nek.

A tőzsdei cég vezetője megerősítette: ebből a nehéz helyzetből igyekeznek kihozni a maximumot, ezért előre hozzák 14 szállodájuk korábban is tervezett felújítását.

A koronavírus-helyzet miatt bezárt szálláshelyeket így nem részleges nyitva tartás mellett, hanem teljes zár alatt tudják megújítani.

A cégvezető szerint azzal, hogy a kormány több ágazatnak, köztük a turisztikai vállalkozásoknak is járulékkedvezményt biztosított, nagy segítséget jelent az átmeneti időszakra.

Az Opus előre hozza 14 szállodája korábban is tervezett felújítását

Fotó: 123rf.com

A hiteltörlesztési moratóriumra vonatkozó kormányzati döntésről hasonlóan vélekedett, hozzátéve, hogy az Opus esetében a biztos pénzügyi alapoknak köszönhetően kizárólag a turizmus területén élnek ezzel a könnyítéssel, a többi hitel visszafizetését zavartalanul folytatják.

A közép- és hosszú távú kilátásokról szólva Gál Miklós kifejtette: cégcsoport szinten jelenleg a folyamatok optimalizálásán dolgoznak annak érdekében, hogy minimalizálják a koronavírus negatív gazdasági hatásait.

Ugyanakkor ebben jelentős előnyre is szert tett az Opus Global Nyrt. a hazai cégek körében, hiszen diverzifikált portfóliójának köszönhetően kiegyensúlyozottabb működést tud folytatni azoknál, akik a gazdaság egy szegmensére koncentrálnak – fogalmazott a tőzsdei társaság vezérigazgatója.