Teljesen megújul a legendás pécsi Palatinus

Forrás: turizmus.com

 2020. július 01. 16:42

Pécs legnagyobb kapacitású, patinás szállodája az elkövetkezendő években jelentős átalakításon, komplett külső és belső felújításon megy keresztül. Az épület szecessziós stílusjegyeit megtartva születik újjá a városi korzó utcaképét meghatározó százéves szálloda.

Ez év elején számoltunk be arról, hogy a Danubius Zrt. eladta a pécsi Palatinus Hotelt, amelyet a vevők továbbra is szállodaként kívánnak üzemeltetni annak felújításával és régi fényének visszaállításával. Most arról tájékoztatták szerkesztőségünket, hogy a tervezett projekt részben a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében meghirdetett „Nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése” című pályázaton elnyert 3,5 milliárd forintos támogatási forrásból valósul meg.

A tervezett beruházás során átgondolt építészeti és belsőépítészeti beavatkozások révén újulnak meg a szálloda vendégszobái, reprezentatív terei, belső közlekedési kapcsolatai, valamint villamos- és gépészeti hálózatai.

Zöldmezős beruházás keretében a létesítmény egy modern konferencia- és rendezvényrészleggel bővül, felette parkosított tetőkerttel. Ennek köszönhetően a tervek szerint közvetlen gyalogos kapcsolat létesül a Széchenyi tér felé, jobban bekapcsolva ezáltal a szállodát is a város főterének napi vérkeringésébe.

A százéves épület gyönyörű szecessziós stílusjegyeit megtartva születik újjá

Fotó: Palatinus Grand Hotel

A szolgáltatásaiban kibővített wellnessrészleg, valamint a megyeszékhely első igazi SkyBar teraszának tervezett kialakításával a fejlesztés kiemelt célja, hogy a szálloda szépségeit és szolgáltatásait a szállóvendégeken kívül a pécsi polgárok is élvezhessék – tájékoztattak a tulajdonosok.

A Pécsre látogatók a közeljövőben Palatinus márkanév alatt ráadásul már nemcsak egy, hanem két különálló belvárosi szálloda közül is választhatnak. A Palatinus Grand Hotel épületének közvetlen szomszédságában ugyanis – a Király utca 3. szám alatt – már javában zajlik a Palatinus Boutique Hotel kialakítása. A műemlék épület komplex rekonstrukciója szintén részben a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében elnyert forrásból valósul meg.

A Palatinus Grand Hotel felújítása várhatóan 2021 elején indul és várhatóan két évet vesz majd igénybe, a tervek szerint folyamatos üzemelés mellett. Mindeközben a Palatinus Boutique Hotel várhatóan már jövő nyáron megnyitja kapuit. A fejlesztések révén Pécs történelmi belvárosában így két – minőségében négycsillagos besorolású, kialakításában merőben eltérő arculatú – szálloda várja majd visszatérő és új vendégeit. A két szálláshelyen a tervek szerint összesen 120 vendégszoba és 400 fős nagyrendezvények fogadására alkalmas infrastruktúra létesül.

A beruházás időtartama alatt a szálloda és a meglévő rendezvényhelyszínek nagy része a tervek szerint folyamatosan üzemelni fog.