Teljesen megújult a Balatonfüredi Yacht Club

 2014. július 23. 13:08

Az elmúlt hétvégén átadták a Balatonfüredi Yacht Club új hangárját, ezzel befejeződött az ország legpatinásabb vitorlásklubjának négy részből álló teljes felújítása.

A BYC Ingatlan Kft. több mint 155 millió forint uniós támogatást nyert a turisztikai szolgáltatások, közösségi funkciók kialakítására és fejlesztésére a közel 300 millió forintos összköltségvetésű projekthez, amelyhez Balatonfüred önkormányzata 50 millió forinttal járult hozzá.

 

A balatonfured.hu információi szerint a még tavaly ősszel elkezdett beruházás keretében lebontották a part menti régi hangárt, helyére a klubházhoz illeszkedő új hangárt építettek. Az 1100 négyzetméteres, kétszintes hangárban tároló helyiségek, vizesblokkok, öltözők, klubszoba, kikötőmesteri helyiség és elektronikus táblákkal felszerelt négy oktatóterem kapott helyet, de külön nyári vizesblokk is épült. Büfé is üzemel a Balatonra néző, fa terasszal ellátott épületben. A fejlesztés eredménye még egy négyszáz férőhelyes, nagyobb rendezvények szervezésére is alkalmas fedett tér. Rendezték az ingatlan Balaton-parti részét is.

 

Az idén 147. születésnapját ünneplő Balatonfüredi Yacht Club az elmúlt pár évben gyakorlatilag a teljes parti és kikötői infrastruktúráját megújította, zömében pályázati források felhasználásával. Kezdődött a külső kikötő bővítésével, majd folytatódott a Zákonyi Ferenc utcára néző klubház teljes átépítésével. Ezt követte az elődök által is használt belső kikötő.

A teljes megújulással bővült a vitorlásklub szolgáltatásainak köre, javul a táboroztatás, rendezvényszervezés, kikötői szolgáltatások, hajóosztályonkénti oktatások lebonyolítása.